La candidatura de Catalunya en Comú (CeC) Rubí continua treballant per confeccionar el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del 2019 amb la intenció de ser la llista més votada dels comicis: “Volem l’alcaldia de Rubí, les grans majories absolutes han marxat i no tornaran en molt temps, per això creiem que tenim possibilitats de ser la força més votada a Rubí”, ha explicat Ànnia García, membre del Grup Motor de CeC a Rubí. Un altre integrant d’aquest òrgan, Martín Pretel, considera que la candidatura dels comuns “té una base social darrere” i que l’objectiu és “guanyar les eleccions per aconseguir un canvi en l’Ajuntament de Rubí”.
Pel que fa a la llista electoral que es presentarà i a qui l’encapçalarà, els portaveus del Grup Motor han afirmat que aquest tema no depèn d’aquest òrgan i que està pendent de futurs acords a escala nacional entre Catalunya en Comú i Podem.
Cicle de converses per configurar el programa
Després de la primera fase d’elaboració del programa, amb aportacions de les formacions que integren CeC -Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i persones properes a Podem- i altres aportacions a títol individual, el proper pas és iniciar un cicle de converses amb la ciutadania. “Volem eixamplar la base, sumar persones, recursos, idees, recollir suports i tenir ‘feedback’ de les nostres propostes”, apunta Elena Montesinos, del Grup Motor.
La primera de les converses serà aquest divendres a les 19 hores a la Biblioteca i girarà al voltant de l’ensenyament, amb la participació de Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari Catalunya en Comú Podem, i Eulàlia Formiguera, rubinenca relacionada amb l’ensenyament. Posteriorment, se’n faran sobre la indústria i l’ocupació i sobre habitatge i urbanisme.
De fet, els comuns han estructurat els seus eixos fonamentals en 5 temes de gran interès: ‘Una ciutat per viure-hi’ (urbanisme, medi ambient, habitatge); ‘Al servei de qui?’ (ciutadans); ‘Ciutat activa’ (ocupació, indústria, emprenedoria, treball); ‘Ciutat ben gestionada’; i Radicalitat democràtica (bon govern, transparència i participació ciutadana).
Un cop finalitzi la ronda de converses, abans de tancar el programa electoral, el proper pas serà fer tallers participatius, en els quals s’inclourà un espai de propostes virtuals.