El Museu Municipal Castell, el Museu Vallhonrat i el Museu de Rubí -ubicat provisionalment a l’auditori Vallhonrat- se sumen a la commemoració del Dia internacional dels museus, previst pel pròxim 18 de maig. L’objectiu d’aquesta efemèride és apropar als ciutadans aquest tipus d’equipaments i enguany el lema que s’ha triat és ‘Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus’.
En el cas del Museu Municipal Castell farà una jornada de portes obertes i exposarà al vestíbul des del 18 fins al 21 de maig un húmer de mastodont descobert a la zona coneguda com a Llac dels fòssils de Rubí i un fòssil de Dactylioceras, pertanyent a l’era Mesozoica secundària, cedit pel Museu Vallhonrat.
D’altra banda, el Museu Vallhonrat també farà una activitat coincidint amb el Dia internacional dels museus. A partir de les 20.30 hores està previst un concert del grup rubinenc Mandala. L’actuació musical tindrà lloc al pati del museu, al qual es pot accedir per la plaça Montserrat Roig.
Per la seva banda, l’exposició del Museu de Rubí, impulsada pel Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d’Estudis Rubinencs, també té previstes diverses activitats. La mostra està ubicada de forma permanent a la Sala 2 de l’Auditori Vallhonrat i es pot accedir tant des del carrer Sant Pere com des de la plaça Montserrat Roig.
L’entitat rubinenca ha programat visites guiades cada mitja hora entre les 18 i les 21 hores. En aquesta mostra, es podrà trobar un model digital en tres dimensions de l’ara paleocristiana de Sant Feliuet, considerada la peça arqueològica del seu gènere més important del món.
Aquest model digital servirà per poder fer una còpia de l’ara, que forma part de l’exposició del Museu de Rubí, per tal de lliurar-la a Sant Quirze, ja que el lloc on va ser trobada la peça pertany al municipi veí. L’ara està en mans del Museu de Rubí, que la va traslladar per conservar-la, ja que l’ermita de Sant Feliuet depèn de la parròquia de Sant Pere.