La ciutadania ha presentat 118 propostes en la nova edició dels Pressupostos Participatius, la majoria de les quals corresponen a millores de voreres i actuacions a l’espai públic (36 propostes), així com mobilitat (20) o urbanisme (7).
Entre les actuacions proposades pels rubinencs i rubinenques que han participat en la iniciativa hi ha la rehabilitació de la Torre Massana, a tocar de la Torre de la Llebre, i el seu aprofitament per a ús ciutadà, millores a l’avinguda Barcelona i passeig Francesc Macià o la creació d’una zona d’oci familiar a la ciutat.
També es proposa la ubicació d’un Mercadal setmanal a Ca n’Oriol, habilitar un espai per activitats educatives a l’Arborètum o l’adecuació d’espais per a la formació del jovent. Hi ha altres propostes com l’obertura d’una Escola Oficial d’Idiomes o que s’imparteixin classes de japonès, idioma que només es pot aprendre a Barcelona, segons explica el ciutadà autor de la proposta.
Les diferents propostes s’han recollit a través de la plataforma Participa Rubí, però enguany s’han obert altres vies de participació com ara tallers o punts de participació itinerants que s’han ubicat a diferents punts del municipi, així com amb la implicació dels diferents consells consultius de la ciutat.
Una comissió tècnica valorarà les propostes
Ara, comença la fase de validació tècnica de les propostes rebudes. Això significa que les iniciatives seran valorades per una comissió tècnica que n’avaluarà la viabilitat econòmica i tècnica. A més, es valorarà la possibilitat d’unificar projectes que tinguin similituds. Els impulsors i impulsores de propostes que no passin el filtre rebran l’explicació pertinent dels motius del rebuig.
El següent pas serà establir prioritats entre les diferents propostes que hagin estat acceptades. Aquesta fase estarà oberta a la participació ciutadania en línia i també de manera presencial.