L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER) i el Fòrum Cecot-Rubí van organitzar el dimarts a la Masia de Can Serra una jornada sobre ‘Tancament fiscal i comptable 2014’, amb la intenció d’assessorar i ajudar aquelles empreses i autònoms en els aspectes principals del tancament de l’any.
Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, va centrar la seva intervenció en tres temes principals. En primer lloc va fer un recorregut pels detalls del tancament fiscal i els criteris comptables aplicables al darrer exercici, en segon lloc va parlar dels aspectes que canvien amb la Reforma Fiscal i que afecten el tancament, i per últim, va explicar temes no tributaris però obligatoris, com ara les declaracions que cal presentar al Banc d’Espanya i al Ministeri d’Economia.
Rius va explicar que les noves obligacions suposen un increment del control de les empreses per part de l’estat: “Cada vegada es requereix més profunditat i més coneixement” a l’hora de gestionar una empresa, les activitats d’un autònom o una entitat, va afirmar l’assessor, que va especificar que les entitats sense afany de lucre són les qui ho tenen més difícil amb la reforma perquè “ja no n’hi ha prou amb la bona fe”, i se’ls exigeix “estar cada cop més professionalitzats”.
FACTURES ELECTR?’NIQUES
La qüestió de les factures electròniques també es va posar damunt la taula. Aquest 2015 serà obligatori per a totes les empreses SA, SRL, UTE i AIE presentar facturació electrònica en factures a l’administració superiors a 5.000 euros. L’Ajuntament ha informat, a més, que també exigirà factures electròniques en operacions de quantitat inferior.