En Comú Podem, coalició que integra partits com Podem, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, ha estat la força més votada a la ciutat. L’alegria entre militants i simpatitzants de la coalició ha estat intensa segons avançava l’escrutini. A la seu d’Iniciativa per Catalunya (ICV), els resultats, tant a Rubí com a Catalunya, han provocat un esclat d’alegria i els seus dirigents no han dubtat en qualificar els resultats d’històrics. El portaveu d’ICV, Ramon Capolat, ha valorat molt satisfactòriament els 12.136 vots obtinguts a Rubí (32,21%). “Els rubinencs han apostat per un canvi real, per un canvi de majories, per un canvi en les maneres de fer política i pel nostre compromís amb les polítiques socials”. Capolat ha destacat que ha quedat clar que la confluència dels partits d’esquerra no només suma, sinó que multiplica: “Hem multiplicat per quatre els resultats del 2011”. Els ecosocialistes també han ressaltat que, amb aquests resultats, l’aposta per Catalunya d’En Comú Podem els permetrà tenir un grup parlamentari propi i que podran incidir en qüestions com el dret a decidir i la celebració d’un referèndum.
Segona força ha estat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que ha perdut per primera vegada les eleccions generals a Rubí des de la restauració de la democràcia. En aquestes eleccions al Congrés ha sumat 7.413 vots, el que significa un 19,68% del suport i un retrocés de 13 punts respecte al 2011. El portaveu del PSC a la ciutat, Rafael Güeto, atribueix aquesta forta davallada al context polític actual: “És molt diferent el context polític de fa 4 anys a l’actual, com s’ha vist a altres ciutats. De fet, fem una valoració positiva perquè hem obtingut més vots que en les eleccions del 27 de setembre”. Güeto també ha ressaltat l’elevada participació, que “allunya la percepció que Rubí és una ciutat abstencionista”, i ha felicitat els guanyadors, la candidatura En Comú Podem. Analitzant els resultats en l\’àmbit general, el portaveu creu que “el Partit Popular (PP) ha pagat cara la seva nefasta gestió de govern”, i afegeix que ara “caldrà esperar” per veure com es configura un nou govern.
Pel que fa a Ciutadans (C’s), que es presentava per primer cop a les eleccions generals, ha aconseguit 6.164 vots amb el 16,36% dels sufragis emesos, situant-se com a tercera força política a la ciutat. José Abadías, portaveu de la formació a Rubí, ha fet una valoració positiva, tot i reconèixer que els hagués agradat ser segona força política a la ciutat: “Estem contents perquè hem obtingut el suport de molta gent i perquè continuem creixent”. En relació als resultats del partit d’Albert Rivera a la resta de l’estat espanyol, Abadías ha subratllat que els resultats no han estat els esperats, però que era el primer cop que es presentaven i que tots els partits han fet campanya contra C’s: “Fins i tot han intentat enganyar al votant respecte al nostre programa electoral”.
Per la seva banda, Mònica Querol, presidenta del Partit Popular (PP), ha reconegut que els resultats del seu partit a Rubí no són bons, tot i que considera que són millors del que podien esperar, i esperançadors de cara a les municipals d’aquí a quatre anys “especialment veient la manca de qualitat dels regidors de Ciutadans a Rubí i la pèrdua de força d’aquest partit respecte a les passades eleccions”. A Rubí, els populars han tret 4.182 vots, l’11,10% del suport. Querol creu que amb els resultats en l’àmbit general, els espanyols surten perdent, ja que la governabilitat no està garantida.
La cinquena força ha estat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), tot i que fins al final de l’escrutini ha estat quarta força per davant del Partit Popular (PP). Els republicans han aconseguit finalment el 10,34% dels vots, el que suposa 3.895 sufragis, un 6% més que en les eleccions del 2011. La portaveu d’Esquerra a Rubí, Arés Tubau, està satisfeta pels resultats aconseguits per la seva formació, ja que considera que els consolida amb un espai propi dins de Rubí: “Ens hauria agradat quedar per davant del PP, però consolidem un espai molt interessant i aportem el nostre granet de sorra”. Pel que fa al panorama català, Tubau s’ha mostrat molt satisfeta dels 9 diputats que ha aconseguit Esquerra i que considera que “donaran veu als catalans a Madrid el temps que sigui necessari”. Quant al resultat general, ha afirmat que s’ha trencat el bipartidisme però “caldrà veure si els partits són capaços de posar-se d’acord en alguna cosa que sigui positiva per Catalunya”.
Per la seva banda, el portaveu de Democràcia i Llibertat, Víctor Puig, ha reconegut que “els resultats no són positius a Rubí, igual que a la resta de l’àrea metropolitana i caldrà fer una reflexió”, ja que el partit ha obtingut 2.420 vots i el 6,42% del suport, i ha estat sisena força. Puig considera que aquests han demostrat que “la unitat del sobiranisme era necessària” i que els partits independentistes haurien d’haver anat junts com a les eleccions catalanes. “Si hagués estat així, Catalunya estaria avui pintada del color de la independència i hauríem demostrat, de cara al món, la força del sobiranisme”. Tot i això, creu que, amb la representació obtinguda, encara poden ser determinants i apunta que “ens podem trobar que d’aquí a uns dies tinguem un govern fort a Catalunya i una situació de desgovern a Espanya”.
Per darrera d’Esquerra, el Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha aconseguit 511 vots (1,36%); Unió Democràtica de Catalunya (UDC), 403 (1,07%); Recortes Cero-Grupo Verde, 174 (0,46%); Unión Progreso y Democracia, 94 (0,25%); i Partit Comunista del Poble de Catalunya, 84 (0,22%).