Mestres que fins aquest curs han estat donant classes a l’escola Liceu Pedagògic han denunciat que, tot i que el centre es declara com a laic, ‘adoctrina els infants’ en l’àmbit religiós i assenyalen que actualment l’escola està dirigida per professionals vinculats a dos moviments religiosos, com són Comunión y Liberación i Camino Neocatumenal. Segons aquests professors, des de la direcció del centre i els docents d’aquests corrents estan practicant l’adoctrinament religiós a l’alumnat, i especialment al de secundària.
Des de la direcció del Liceu s’ha negat aquest fet i han atribuït les acusacions al ressentiment d’una mestra de Primària acomiadada per “negligència” i d’una altra mestra, representant sindical, que ha marxat de l’escola per motius econòmics i personals. “És una ridiculesa i un insult als pares als quals es tracta d’imbècils per permetre aquest abús amb els seus fills i no fer-hi res”, apunta Lluís Seguí, titular de l’escola.
Els docents que han marxat del centre expliquen que ja hi treballaven abans que fos comprat per Promo Escolar ara fa quatre anys i que, des de llavors, han rebut pressions per abandonar l’escola si no són afins al moviment. En aquest sentit, apunten que hi ha cinc professors, dos d’infantil, un de primària i dos de secundària, que aquest curs han marxat per aquest motiu.
Seguí, qui diu que només han estat dos els que han plegat, reconeix que a l’escola hi ha pressió: “S’entén fàcilment que qui no és capaç ni de portar els seus alumnes al laboratori ni de fer servir una Plataforma digital que els pares han pagat durant un any, se senti pressionat i a disgust i busqui motius per justificar-se”. El director del centre, a més, apunta que és un centre petit que anava a tancar i que ara ha passat a ser un de referència per altres escoles, amb convenis amb universitats i empreses de prestigi.
Els ja exmestres del Liceu també denuncien que hi ha problemes de manca de neteja a les aules i que es dóna un dèficit de monitors a l’hora del menjador, quan els alumnes de Primària van en autobús fins a l’edifici del parc de Ca n’Oriol. Així, critiquen que no es compleixen les ràtios d’acompanyants per nombre de nens, ja que només van 2 monitores per a 60 alumnes d’infantil i asseguren que en una ocasió una nena s’hauria quedat adormida a l’autocar i que aquest va marxar sense que ningú s’adonés.
El titular del centre admet aquest darrer fet i assegura que “es va parlar amb la monitora encarregada, que ja prou amoïnada estava amb la seva errada”, però nega rotundament que falti personal. “Per 110 alumnes que pugen al menjador hi ha cinc monitors que van amb ells, i si falta algú inesperadament, puja qualsevol mestre d’infantil o primària que es queda a dinar a l’escola”.
Pels docents denunciants, hi ha altres qüestions com que algunes famílies han estat convidades a marxar de l’escola si els seus fills tenien dificultats d’aprenentatge i que la direcció controla la situació familiar i personal dels alumnes.
Sobre això, Lluís Seguí respon amb xifres: “L’escola ha passat en quatre anys de 196 alumnes a 320, de 20 treballadors a 40. Ara ve gent de més de 10 municipis diferents i no deixem de participar en esdeveniments educatius de renom a Catalunya i fora del país”.