Després de mesos sense activitat per l’epidèmia, Font del Ferro s’ha hagut d’adaptar a la situació actual per tornar a la normalitat. Al juny es va reactivar el Centre Especial de Treball, es va posar a punt el viver i les brigades de l’empresa municipal van reprendre les tasques de manteniment a places, jardins, urbanitzacions i polígons d’activitat econòmica. L’1 de juliol es va recuperar la venda de plantes al públic, que es fa de dilluns a divendres de 9 h a 13.30 h. A més, el 3 de juliol es van començar a fer activitats presencials als Serveis d’Atenció Diürna.
Per afrontar la nova etapa amb totes les garanties, la Font del Ferro segueix en tot moment les recomanacions de l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT, de la xarxa Plena Inclusión i de Protecció Civil de Catalunya. L’equip tècnic va elaborar un qüestionari per a les persones usuàries i treballadores i les seves famílies per conèixer les seves inquietuds i va redactar un protocol per al retorn progressiu. “La situació ha obligat a Font del Ferro a reinvertar-se, a ser flexibles i creatius. Cal agrair l’esforç que ha fet tothom, que s’han adaptat a les circumstàncies excepcionals i han afrontat amb molta il·lusió el retorn a l’activitat”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.
Durant el temps que ha estat tancada, Font del Ferro ha fet un intens seguiment de les persones usuàries de forma telemàtica i també ha elaborat vídeos orientats a mantenir els vincles i alguns de dinamització.
L’Estatut acull un centre ocupacional
D’altra banda, el centre ocupacional FUPAR, ubicat a Terrassa, està utilitzant les instal·lacions de l’institut l’Estatut per oferir teràpia ocupacional a una quinzena de persones amb diversitat funcional de Rubí. L’Ajuntament, a través del Servei de Diversitat Funcional, ha gestionat la cessió de dues aules i uns lavabos de 9 h a 13 h per tal que els usuaris rubinencs del centre puguin tornar a la seva rutina sense haver-se de desplaçar en transport públic fins a Terrassa.