On ara s’aixeca el barri de Les Torres, fins al 1974, s’ubicava una entranyable masia molt antiga i coneguda a Rubí, Can Cabanyes. Documentada des del 1172 com a Mas de Montagut, al llarg dels segles va anar prenent diversos noms en funció dels seus propietaris.
Abans de la desamortització de Mendizàbal (1836) pertanyia al monestir del Carme de Barcelona i fou adquirida per la família Llobateras. Aquests venien a Rubí, això no obstant, només per cobrar els censals de les cases que a partir dels anys 20 s’anaven edificant als seus terrenys, els quals abraçaven una bona extensió de la part sud de l’actual nucli urbà: l’actual conjunt de Les Torres (on era la masia), la plaça del Domènech, l’estació antiga, i tota l’àrea fins al carrer Cervantes i l’Escola Montserrat (era el ‘pla o plana de Can Cabanyes’, que limitava amb el torrent de l’Alba). Dins d’aquestes terres, on s’adequà la ‘plaza del Progreso’ (actual plaça del Dr. Pearson), s’edificaren a finals del segle XIX el Cafè-Teatre Domènech (que per cert era propietat de l’amo de Can Domènech, al Papiol) i a principis del segle passat la neogòtica casa Ymbert i l’estació dels trens. A més, a la mateixa plana de Can Cabanyes, molt prop de la plaça, hi tenien lloc els partits de futbol del Centre d’Sports Football Club, creat el 1917 (fa precisament 100 anys) i els focs artificials del final de les festes majors.
Durant la Guerra Civil vivia a la masia una família refugiada procedent d’Aragó i a més funcionava com a estafeta de correus.
Als anys 50, al costat de la masia es va instal·lar la màquina de batre del Sindicat Agrícola.
El 1963, època en què Rubí va començar a créixer de manera exponencial, la casa pairal es va vendre a una immobiliària, cosa que va significar el començament de la seva agonia. Hi havia el projecte, tan estimat per l’alcalde Murillo, d’edificar un gran conjunt residencial: Les Torres de Rubí. Així, el 1971 fou aprovat el primer pla d’urbanització, presentat pel seu propietari, Joan Puig Llobateras, que abraçava des del carrer de Llobateras fins al de Prim, i es va construir la primera fase de Les Torres, que de moment respectà la masia.
La Comissió d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de Les Torres va denunciar el creixement massiu dels barris de Rubí i volia dotar de serveis la zona, així com salvar la masia de Can Cabanyes. A la campanya va col·laborar la parròquia de Santa Maria (la del barri) el seu capellà, mossèn Blai Blanquer. El dia que la van enderrocar, el 1974, uns quants membres de l’associació de veïns ho van voler impedir, entre ells mossèn Blanquer amb alguns feligresos, però tot fou en va, malauradament.
De la masia i de la seva història, a Rubí avui en dia només resta el nom del carrer de Llobateras, l’avinguda de Can Cabanyes i el carrer de Joan Puig, darrer propietari de la masia.