La fotolinera ubicada a prop del Rubí Forma, a la Rambleta Joan Miró, compta amb 35 usuaris, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Econòmic aquest migdia durant la inauguració. La majoria dels ciutadans que utilitzen la instal·lació són de fora de Rubí, ja que a la ciutat només hi ha 8 vehicles elèctrics matriculats.
La instal·lació solar va entrar en funcionament fa mesos i, a més d’oferir quatre punts de recàrrega amb energia neta, permet alimentar amb electricitat l’edifici Rubí Forma, permetent un estalvi anual de 3.000 euros en la factura de la llum: “És fonamental el paper de les administracions locals en el canvi pel model energètic”, afirma l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que aposta per ampliar la xarxa de fotolineres: “Treballem i apostem per ampliar els punts de càrrega, volem tenir un a l’Escardívol i un altre al Mercat”. De fet, segons el Pla director del Rubí Brilla està previst que aquest any s’iniciï la construcció d’una fotolinera a l’Escardívol i, per l’any vinent, una a prop del Mercat, una altra al Parc de la Pau i de la Natura, i també en un polígon industrial.
Actualment, a més de la fotolinera del Rubí Forma, hi ha una segona oberta als usuaris a la masia de Can Serra i una tercera d’accés reservat a les dependències de la Policia Local. També hi ha un punt de recàrrega a l’aparcament del Mercat.
Per Salvador Jarque, president de l’Associació d’Usuaris d’Automòbils Elèctrics, el model que desenvolupa Rubí amb la construcció de fotolineres és “l’ideal, generar electricitat cremant carbó o petroli és traslladar el problema, el millor és generar corrent de forma sostenible”. Jarque també creu que el vehicle elèctric és el futur i la solució al “problema de salut pública que provoca la contaminació”.