Els terrenys de Can Feliu que gestiona l’Associació Agroecològica de Can Feliu ja tenen un pou per poder continuar amb el projecte Ecobòdum d’horta ecològica. Fins ara, la manca d’aquesta infraestructura havia limitat molt la capacitat de producció del cultiu de regadiu, que ara podrà continuar creixent. Actualment, de les 5 hectàrees que tenen en règim de cessió per part d’un particular, només n’estan conreant poc menys de mitja, però esperen que la instal·lació del pou els permeti conrear més extensió.
Dilluns al matí, representants municipals encapçalats per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i representants de l’Obra Social La Caixa, que ha finançat la instal·lació del pou, van fer una visita pels terrenys que cultiva l’entitat social per conèixer de més a prop la seva feina.
Maria Marín, una de les impulsores del projecte, que va sorgir del si de l’Associació d’Aturats de Rubí, va explicar que actualment treballen la terra prop d’una quinzena de persones i que estan esperant a què comencin a sortir les hortalisses i verdures per començar a comercialitzar-les.
Pel futur del projecte, subratlla Marín, la introducció del pou era imprescindible: “El pou és la vida, sense aigua no tens res, el pou ens ho ha donat tot, sense l’aigua estaria tot mort, estem molt agraïts”. Precisament, Inés Jimémez, directora de l\’àrea de negoci Sant Cugat-Rubí-Cerdanyola-Ripollet de La Caixa, va explicar els motius que van fer decidir l’entitat financera a fer-se càrrec de la instal·lació del pou: “És un projecte d’integració, de reinserció i en un futur pot ser sostenible per ell mateix, per això volíem ajudar a iniciar-lo”.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Rubí, es va mostrar molt satisfeta que el projecte continuï endavant i va recordar que, a més de ser un projecte social integrador “també recorda el passat de la vila i és molt important la connexió amb la terra d’una ciutat que havia estat tradicionalment pagesa”.
La darrera setmana es va saber que el projecte Ecobòdum va ser un dels premiats com a innovació social pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, un guardó dotat amb 1.500 euros.
L’Associació Agroecològica Can Feliu, que actualment cultiva verdures i hortalisses, té la intenció d’iniciar el cultiu de plantes aromàtiques i ja en una fase més avançada apostar per la comercialització de mel i ous dins del seu catàleg de productes ecològics.