La Federació Catalana dels Tres Tombs ha designat Rubí com a capital d’aquesta festa tan tradicional que es fa al voltant de la figura de Sant Antoni Abat. Per aquest motiu, el Celler va acollir ahir a la tarda el pregó dels Tres Tombs, que marca l’inici de la festa, ja que durant les properes setmanes es faran 88 rues dels Tres Tombs arreu de Catalunya.
Rubí, en canvi, haurà d’esperar una mica més perquè com a ciutat capital ha d’acollir la 22a Trobada nacional dels Tres Tombs, una celebració que serveix de cloenda de la temporada. Per això, Sant Antoni Abat se celebrarà a la ciutat el 3, 4 i 5 de maig, en comptes del gener, i està previst que hi participin un centenar de carros i carruatges.
“Per la Junta de l’Associació Sant Antoni Abat és un gran repte poder organitzar la 22a Trobada dels Tres Tombs a Rubí”, va explicar el president de l’entitat, Manel Bamala. Els responsables de l’entitat local van avançar que enguany es renovarà la bandera i que la família Acebedo Boix serà l’encarregada de portar-la, tal com ja va fer el 2015. Així, el banderer serà Manel Acebedo i les cordonistes Maria Josep Boix i Sandra Martínez.
Al pregó, hi va assistir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs. La batllessa va ressaltar que acollir la trobada “representa un gran reconeixement per part de la Federació Catalana dels Tres Tombs a la tradició de la festa a la nostra ciutat coincidint amb els 160 anys de trajectòria”.
Per la seva banda, el president de la Federació, va explicar que estan satisfets pel fet de fer la trobada a la ciutat: “Són 160 anys de tradició a Rubí, amb la potència amb què ho fan i com desenvolupen la cavalcada, és un orgull. I estem segurs que aquest any, entre tots, farem una de les millors trobades que s’hagin aconseguit fer fins ara”.
La lectura del pregó, que va anar a càrrec de la rubinenca Montserrat Comellas, va comptar amb l’actuació d’una dansaire de l’Esbart i de la Coral Unió Rubinenca i hi van assistir 200 persones.