La plaça de la Nova Estació acull l’exposició itinerant ‘300 anys després’, una mostra que recorda el desenvolupament de la Guerra de Successió arreu del país, així com ofereix una comparativa entre la Catalunya del 1700 i l’actual.
L’exposició, que s’inclou dins la programació d’actes de commemoració del Tricentenari a la nostra ciutat, també recorre els darrers 300 anys d’història del país a través dels episodis i personatges que han contribuït a mantenir ferm el vincle entre el passat i el present de Catalunya, des de diferents àmbits com el polític, l’econòmic, el científic o el cultural.
‘300 anys després’ està formada per 18 plafons. Set ofereixen una visió dinàmica del període comprès entre el 1714 i el 2014, a partir de cinc àmbits temàtics: política; economia i societat; cultura i pensament; tecnologia i ciència i tradicions, festes i esports. A la resta de plafons es repassen els fets de la Guerra de Successió a tot el territori català, a partir d’un mapa on consten els seus 947 municipis. També s’hi pot veure una fotografia que exemplifica la situació del país el 1700 i actualment, així com un plafó personalitzat pel municipi de Rubí i un altre on es mostren les activitats del Tricentenari arreu del país.
La mostra es va inaugurar dijous de la setmana passada en una acte que va comptar amb la presència del regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, i el comissari de l’exposició, Joan Vila. Buscallà va destacar que l’exposició “és un retrat que va més enllà dels esdeveniments del 1714, reflectint com ha canviat la societat catalana en aquests darrers 300 anys”.
‘300 anys després’ es podrà visitar fins el 23 de maig.