La Plataforma d’Afectats pel Bullying AlanMón (P@B) es va presentar oficialment dissabte passat a la Sala Neus Català. L’organització neix a partir del cas d’Alan Montoliu, un menor transsexual rubinenc que va treure’s la vida el passat Nadal a causa de la pressió per l’assetjament escolar que patia. Desenes de persones van omplir una sala que estava a vessar i on es respirava un sentiment de lluita comuna contra el bullying.
La Plataforma està formada per una quinzena de joves, pares i professionals que comparteixen uns objectius comuns. Míriam Fernández, una de les seves portaveus, va assegurar que, a banda de conscienciar a la societat, un dels objectius principals de l’organització és ajudar a les víctimes: “volem donar-les suport, per tal que tinguin assessorament i no se sentin soles”. A més, pretenen reeducar als assetjadors perquè asseguren que hi ha molts nens que es penedeixen de la seva actitud. Finalment, AlanMón vol treballar activament amb les escoles, tal com assegura la portaveu Cristina Cuesta: “volem ser una ajuda i que la nostra Plataforma serveixi com una eina per als professors”.
Durant la presentació, els integrants de la Plataforma van explicar en què consistia aquesta, van agrair l’assistència i el suport dels presents i van animar a tota la ciutadania a participar activament contra l’assetjament escolar. A més, van explicar que diversos professionals s’havien posat en contacte amb ells per tal de participar voluntàriament. Així doncs, diversos pedagogs, psicòlegs, educadors socials i, fins i tot, algun advocat, col·labora amb la Plataforma.
La presentació es va dividir en tres parts: l’explicació de la Plataforma, un torn de preguntes i un pica-pica final. Durant el torn de preguntes, els presents van aprofitar per remarcar la tasca que estan desenvolupant els voluntaris i animar-los a continuar endavant, tot recordant que compten amb el suport dels ciutadans i fent evident que l’assetjament escolar és un greu problema contra el qual hem de lluitar plegats.
Els portaveus de l’organització van voler recordar que la Sala Neus Català, espai on ells es reuneixen un cop per setmana aproximadament, està oberta per a tothom que vulgui col·laborar. A més, van facilitar un e-mail ([email protected]) i el seu perfil de Twitter i Facebook per aquelles persones que vulguin contactar amb ells.