La qualitat de l\’aigua de la riera de Rubí encara és molt deficient i genera pudors en determinats punts del seu curs fluvial. Així ho conclou un article que publicarà el segon número de la revista L\’Esquitx, que serà un monogràfic sobre l\’aigua, i que es presentarà a finals d\’abril amb un article sobre les fonts com a principal protagonista.
Per fer una aproximació a aquest estudi, Rubí d\’Arrel, entitat que edita L\’Esquitx, i Marta Cabrera, periodista de Diari de Rubí i autora de l\’article, van oferir el dijous a la tarda una xerrada sobre la contaminació de la riera de Rubí. En la xerrada es va explicar com, encara ara, hi ha col·lectors que recullen aigües residuals i industrials i les aboquen directament a la riera de Rubí, especialment a la zona de Cova Solera, motiu pel qual el nivell de l\’aigua de la riera és molt pobre.
Entre la contaminació que es pot trobar al curs fluvial, la part més visible són les restes de tovalloletes higièniques, però la qualitat de l\’aigua és molt deficient a escala biològica i química i provoca molt mala olor en determinats punts.
Per aquest motiu, segons van explicar a la xerrada, que portava per títol \’La contaminació de l\’aigua. El cas de Rubí\’, l\’Agència Catalana de l\’Aigua (ACA) desvia tot el curs fluvial de la riera pel Canal de la Infanta, una construcció artificial del segle XIX que passa per diversos municipis del Baix Llobregat i que s\’usa per regar arbres fruiters. Segons l\’ACA, aquesta desviació es fa per no malmetre la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, situada al Llobregat, ja que l\’aigua que baixa per la riera està molt contaminada.