Redacció
La rubinenca Laia Pineda, que està acabant el Grau de Cinematografia en l’especialitat de Direcció en l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), està preparant un nou curt, la comèdia “Pollo Hong Kong, o el éxodo de las francesas quemadas”. Pineda ha dirigit el curt “Jacqueline i Stendhal”, seleccionat al Festival Filmets de Badalona, així com els curts documentals “Paula” i “deixarà de fer mal”, finalistes als Premis Fora de Pla. A més, ha dirigit els últims anuncis del Festival Infest.
En el seu nou projecte, codirigirà, amb la sitgetana Alexandra Revers, un curt ‘coming of age’ que rodaran aquest estiu, amb altres estudiants de l’ESCAC, ja que es tracta del seu treball de fi de grau.
Produït per ESCAC Films, ‘Pollo Hong Kong, o el éxodo de las francesas quemadas’ és un curtmetratge que explora, des de la comèdia, el procés d’obrir els ulls i sacrificar la teva zona de confort en un poble paradisíac per aquells que el visiten, Lloret de Mar. El curt gira entorn la Pili, una noia de vint-i-molts anys a la que acaben de fer fora de la botiga on porta venent imants tota la seva vida.
Obstaculitzada pels turistes suats que ocupen el seu poble, la Pili haurà de trobar una nova feina, però s’adonarà que els plans vitals que tenia no eren els que realment li fan feliç. Les directores aposten per representar un moment vital que ha viscut tothom: quan el teu voltant es transforma per convertir-se en un desconegut; quan deixes de pertànyer al teu entorn. El curt, així doncs, neix a partir de com han viscut aquest moment ambdues directores, retratant un univers on el turisme massiu amaga una precarietat que envaeix tots els qui l’habiten.
Pineda explica que és necessari parlar d’una precarietat de la qual mai pots escapar si no tens privilegi: “Quan vaig marxar de casa em vaig plantejar deixar d’estudiar i dedicar tot el meu temps a treballar per poder tindre una vida normal, com la de les meves amigues. Però vaig decidir compaginar els estudis, diferents feines i projectes per poder realitzar-me. Ara visc en una habitació de 6 m2, però sóc feliç”.
A més del suport de l’escola, per poder finançar el curtmetratge han obert un crowdfunding a Goteo, una plataforma de micromecenatge amb recompensa que permet donacions de particulars. Acumulen ja més de 4.000 euros, però encara els hi queda un llarg recorregut per arribar als 8.000 euros que necessiten per dur a terme el curt. És per això que estan buscant col·laboracions amb empreses que vulguin formar part del projecte. Tambçe tenen un Instagram on pengen el procés de creació i el dia a dia del curt, @pollohongkon
NOTÍCIES RECENTS