Cristina Carrasco
Redacció
Indignació i frustració. Aquests són els sentiments que expressen els membres de la Societat Blues Rubí (SBR), que considera que el govern local, format pel Partit dels Socialistes i En Comú Podem, està ignorant les seves propostes i que, a més, afavoreix a les entitats “més properes ideològicament als partits que el conformen”.
La SBR va presentar a finals de novembre la memòria d’un projecte d’integració i inclusió per al barri de Les Torres a través de la música i la gastronomia. “És una iniciativa en la qual vam treballar molt i que creiem que pot ser molt útil com a eina de cohesió social”, apunta Carles Pujante, president de la Societat Blues Rubí.
L’entitat va enviar la memòria del projecte amb la justificació, la descripció, els objectius, el calendari i la descripció metodològica avaluativa, entre altres, en un correu al regidor de Promoció Cultural i amb còpia a l’alcaldessa. En aquest mail, demanaven una trobada per parlar sobre la proposta, a més d’aprofitar si el consistori ha havia trobat un local per a la Societat Blues de Rubí, que no té cap seu física.
“No ens han donat cap resposta”, lamenta Pujante, qui assenyala que “l’ajuntament hauria d’estar al costat de totes les entitats i mantenir un tracte de respecte a les persones que en formen part”.
La Societat Blues Rubí fa dotze anys que va posar en marxa els cicles de blues a la ciutat i onze que va començar a organitzar el Festival de Blues de Rubí, pel qual han passat artistes i grups internacionals de renom, així com ha servit de presentació per a músics i formacions locals.
Per Festa Major, l’entitat ofereix sessions de blues, que habitualment es feien a la plaça Anselm Clavé i que l’any passat els van traslladar a l’Ateneu, perquè s’havien de fer obres a la plaça. La Societat vol recuperar l’espai per a les activitats de Festa Major o com a mínim que sigui en un altra plaça, ja que a l’Ateneu l’espai és reduït. Davant la negativa de trobar un espai obert al carrer, l’entitat es planteja no organitzar cap activitat per Festa Major.
Una altra de les queixes de la SBR és que les subvencions que reben són molt més baixes que les d’altres entitats que també proposen cicles de música en directe i que aquestes arriben sempre amb molt retard. “No entenem les diferències entre entitats”, apunten des de la Societat.
En aquest sentit, Carles Pujante assenyala que, davant les traves que es troba l’entitat, enguany han decidit no demanar la subvenció dels cicles.
Resposta Ajuntament
Diari de Rubí ha preguntat al consistori sobre aquestes queixes i el govern ha declinat fer cap declaració, ja que asseguren que la voluntat municipal és trobar solucions a les queixes de l’entitat. Segons l’executiu, el regidor està intentant trobar una data per fixar una reunió amb l’entitat.
NOTÍCIES RECENTS