Redacció
Redacció
Rubí està dedicant el mes d’octubre a reivindicar els drets de les persones trans. Amb aquest objectiu ha preparat una programació divulgativa i de sensibilització, batejat com l’Octubre Trans, que reivindica el dret a la identitat i l’expressió de gènere de les persones trans, coincidint Dia Internacional per a la Despatologització Trans, el 21 d’octubre.
Les activitats van arrencar aquest dimarts a la Biblioteca amb la xerrada Com acompanyem les infàncies i adolescències trans?, a càrrec de Marta Padrós Castells; psicòloga experta en diversitat familiar, de gènere i cultural.
Aquest divendres 20 d’octubre serà el dia central de l’Octubre trans. A les 12 h, Gabriela Moreno Domínguez, membre del col·lectiu Kaipé, emetrà un pòdcast especial des de Ràdio Rubí, sobre la situació de la despatologització trans a Catalunya i Espanya.
A la tarda, la reivindicació del dret a la identitat i l’expressió de gènere es convertirà en una festa, inicialment programada a la plaça Salvador Allende, però que finalment es realitzarà a l’espai Jove Torre Bassas, per la previsió de pluges. La convocatòria arrencarà a les 17.30 h amb la lectura d’un manifest a càrrec del col·lectiu Kaipé i Punt Rainbow. A les 18 h, la companyia Nus SCCL oferirà una sessió de monòlegs amb el títol Alguna vegada t’ha passat…?. La trobada culminarà a les 20 h amb el concert de rap d’Una altra Juny i un Pika – pika de germanor.
Dins l’Octubre Trans, el Teatre Municipal La Sala acollirà el divendres 27 d’octubre la posada en escena d’Alan, el musical de Mar Puig i Mateu Peramiquel. El muntatge s’inspira en la història del rubinenc Alan Montoliu. Arrels explica la història de l’Alan sense eufemismes, però també sense dramatisme ni sensacionalisme, per evitar que torni a passar. La proposta compta amb el suport de la família del rubinenc. Les entrades gratuïtes es podran adquirir a la plataforma d’entrades Koobin.
A més, durant tot el mes d’octubre, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, acull l’exposició fotogràfica Identitats vàlides, emmarcada també en el Festival Internacional de Fotografia La Nuu. La mosta d’Isaac Flores retrata l’escena queer barcelonina amb imatges de l’art del drag, el transformisme i la dissidència sexual. A més, la biblioteca disposa d’una secció permanent sobre feminisme, violència masclista i diversitat sexual i de gènere amb informació i recursos sobre el col·lectiu LGTBI. En el marc de la reivindicació trans, durant el mes de desembre a plantilla municipal podrà formar-se en atenció a persones LGT
NOTÍCIES RECENTS