L’Ajuntament de Rubí va convocar la Mesa de seguiment dels abocadors el passat dimarts per explicar que ha rebut una desena d’al·legacions al Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració. Ara, les al·legacions seran estudiades per determinar si s’accepten o es deneguen.
De forma paral·lela, el consistori va sol·licitar la redacció de 13 informes preceptius a diferents organismes competents, la majoria dels quals ja han arribat. Amb tota aquesta informació, l’Ajuntament està preparant el document per a l’aprovació provisional del Pla, un tràmit que es durà a terme quan es rebi la Declaració Ambiental Estratègica (DAE), un document que ha d’emetre l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA), que depèn de la Generalitat de Catalunya.
Un cop aprovat de forma provisional, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat haurà d’aprovar el projecte.
El Pla d’extractives és un document que té per objecte regular l’obertura, explotació i restauració, tant de les activitats extractives com dels dipòsits controlats en tot el sòl no urbanitzable de Rubí.
La tramitació d’aquest Pla ha provocat també la suspensió de llicències urbanístiques en els àmbits en els quals el Pla té incidència i per tant, ha permès retardar l’obertura de l’abocador de Can Balasc, una instal·lació rebutjada per la ciutat.