L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, van mantenir una reunió dilluns per tal d’abordar les necessitats de la ciutat en matèria de mobilitat del transport públic. Es tracta de la primera trobada d’aquestes característiques entre el govern local i l’empresa pública.
En aquesta trobada, la primera edil va traslladar a la màxima autoritat de FGC la necessitat que té Rubí de comptar amb una segona estació de Ferrocarrils: “La segona estació de FGC a la ciutat és bàsica, està projectada en una zona ideal i de desenvolupament futur”, va explicar Martínez.
L’alcaldessa va remarcar que en aquesta zona de la ciutat, a més d’un polígon industrial, “és probable que s’ubiqui un gran equipament de la Generalitat”, en referència al trasllat dels jutjats, i a més, ha avançat que “està previst al Pla d’inversions 2017-2018 que s’iniciï la redacció d’un projecte de connexió per sobre de la Riera”.
Es tractaria, segons ha explicat, d’una passera que uniria l’Escardívol amb la plaça Marquès de Barberà, a la Plana del Castell.
Per tal d’avançar cap a la segona estació, que culminaria els serveis previstos la zona, l’alcaldessa ha afirmat que “s’actualitzaran els estudis en relació a l’estació de La Llana de Ferrocarrils”, que ja han quedat desfasats, i es dirigiran a l’autoritat competent per demanar que es reiniciï el projecte, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Precisament, el director general de l’ATM és el rubinenc Pere Torres.
Es descarta una segona escala mecànica
Pel que fa a la resta de reivindicacions relacionades amb l’estació i el servei de Ferrocarrils, l’alcaldessa ha afirmat que FGC s’ha compromès a estudiar la possibilitat que un nou servei de la línia S5 surti de Rubí en hora punta, en comptes de Terrassa: “Volem que els veïns de Rubí estiguin en una situació digna i per tant, que es revisi la reducció de serveis directes des de Rubí”. Actualment, l’obertura de les noves estacions de Terrassa i el trasllat de l’origen d’alguns trens de Rubí fins a Terrassa provoca aglomeracions a l’interior dels vagons.
D’altra banda, s’ha descartat l’opció d’introduir una segonan escala mecànica per millorar la seguretat de l’andana, ja que tècnicament és inviable.
Per tal de seguir treballant per millorar el servei de Ferrocarrils a la ciutat, l’Ajuntament i Ferrocarrils mantindran una trobada cada tres mesos.