Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu Municipal s’han obert aquest dilluns 14 de setembre i es poden realitzar al web https://cursos.ajuntamentrubi.cat. En el cas de les propostes familiars, les inscripcions s’obriran un mes abans de l’activitat. Cal destacar que l’equipament cultural recupera la programació totalment presencial després d’uns mesos apostant per formats virtuals per prevenir els contagis de covid-19.
Tot i això, s’han extremat totes les mesures de seguretat i higiene, amb desinfecció diària de tots els espais, gel hidroalcohòlic a l’entrada, reducció de l’aforament, disposició dels seients en funció de les distàncies requerides, trasllat dels cursos i tallers a sales més grans, accés i desallotjament de les activitats de manera esglaonada.
A més, les persones usuàries hauran de respectar totes les mesures individuals pertinents com l’ús de la mascareta i el manteniment de la distància, així com la presentació d’una declaració responsable de no presentar símptomes de covid-19.
Cursos formatius
En l’apartat de formació, destaca el curs d’art i pensament del món modern dedicat a la modernitat i el modernisme, el curs d’escriptura creativa ‘Un món per descobrir’, un taller de teatre gestual impartit per l’actor i clown Inda Pereda, la proposta’ Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment’ i un curs d’iniciació a la fotografia digital. Entorn a la salut, hi ha un curs de farmaciola i cosmètica natural i un sobre el mètode d’aprenentatge orgànic Feldenkreis.
Activitats i espectacles familiars
Les activitats familiars seran l’altre eix important de la programació de tardor de l’Ateneu. Catàrtic tornarà a impartir diversos tallers d’art i creativitat per als més petits: ‘Experimentem amb el frottage’ (3 d’octubre), ‘Baldufes òptiques’ (7 de novembre) i ‘Llibre animat o flipbook’ (9 de gener).
A més, s’han programat diversos espectacles de teatre familiar. Arrencaran el 26 de setembre amb el petit festival ‘L’Ateneu ple de titelles’, que commemorarà el 25è aniversari de La Xarxa, i seguiran amb ‘Les ombres que conten contes’ (2 d’octubre), ‘Llegendes de bèsties i valentes’ (24 d’octubre) i ‘No tinc por’ (28 de novembre). Els més petits també podran gaudir de la proposta musical ‘El Carnaval dels animals’ (17 d’octubre).
Conferències, seminaris i cinema
Pel que fa a les conferències i seminaris, el públic de l’Ateneu podrà retrobar-se aquesta tardor amb el cicle ‘Personatges de la història de Rubí’ d’Eduard Puigventós. També tornaran les sessions sobre literatura dirigides per Marina Porras, aquest cop sota el títol ‘Literatura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles’. A més, Wenceslao Galán coordinarà un club de lectura de filosofia contemporània.
L’Ateneu serà novament la seu del cicle El Documental del Mes. Es projectaran les pel·lícules ‘Honeyland’ (25 de setembre), ‘MARWA. Petita i valenta’ (30 d’octubre), ‘Robots. Les històries d’amor del futur’ (30 de novembre) i ‘Overseas’ (18 de desembre).
Música i teatre
L’Ateneu tornarà a dedicar una part important de la seva programació a la música. No hi faltaran els cicles divulgatius ‘Camps de cotó 2.0’, ‘Vespres de jazz i lletres’, ‘Conta’m una òpera’ i ‘Sala Clàssica’. Però, a més, l’equipament serà l’escenari del 8è Cicle de Jazz.
El teatre també hi serà present amb l’espectacle ‘El mèdium’ (26 de novembre), un xou de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho que commemorarà l’any dedicat a l’autor.