Durant el mes de febrer ha augmentat de forma lleugera l’atur a la ciutat, especialment entre les edats més joves
Marta Cabrera
El mes de febrer s’ha tancat a Rubí amb un augment lleuger de les dades de l’atur, amb 4.403 persones inscrites com a demandants d’ocupació, segons les dades de la Diputació de Barcelona. Això significa que hi ha 21 persones més en situació de desocupació respecte al mes de gener. L’augment s’ha produït de forma similar entre els homes i les dones, però aquest darrer col·lectiu continua tenint molt més atur: el 58% de la població sense feina són dones.
El mes de febrer consolida una tendència que ja es va reflectir al gener. Els col·lectius que més feina perden són els que tenen menys de 25 anys i aquells que tenen entre 25 i 39 anys. En tots dos casos, l’atur ha augmentat un 3%. En canvi, entre els que tenen entre 40 i 54 l’atur ha baixat gairebé un 1% i entre els majors de 54, un 0,3%. Pel que fa als sectors de producció, a excepció de l’agricultura i la indústria, tots han perdut ocupació. El que més s’ha incrementat, un 6%, és de les persones que no tenien ocupació anterior i que s’han inscrit a les llistes de l’atur. Per nombres absoluts, el nombre de parats és molt superior en el sector serveis, que representa el 70% dels desocupats.
Rubí, l’única gran ciutat on augmenta
Pel que fa a la resta de la comarca, la majoria de grans ciutats de la zona han vist com baixava el nombre de desocupats, especialment a Terrassa. De fet, l’atur al Vallès Occidental s’ha reduït durant el febrer fins als 46.003 desocupats, més d’un centenar menys que al gener.
Taxa d’atur
També s’ha fet pública la taxa d’atur registral, amb les dades del mes de gener. Rubí és el cinquè municipi de la comarca amb més atur, amb una taxa de l’11%, per darrere de Badia (17%), Terrassa (12%), Montcada (12%) i Sabadell (11%). Els municipis amb menys taxa d’atur són Matadepera (4%), Gallifa (5%) i Sant Cugat (5%). La mitjana de la taxa d’atur a la comarca és del 10%.
NOTÍCIES RECENTS