L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR) ha tancat el curs 2017-2018 amb gran èxit de participació a les diferents propostes organitzades. En total, 1.672 rubinencs i rubinenques han assistit als seminaris, les conferències, xerrades, sortides i viatges que s’han programat al llarg del curs.
Una quarantena d’activitats sobre temes molt diversos com història local, història contemporània, salut, maçoneria, literatura, l’islam, la presó Model i la repressió franquista, el canvi climàtic, el canvi d’horari, les obres d’art de Sixena o la Maternitat d’Elna, entre altres. Temàtiques que interessaven especialment els participants, segons una enquesta que l’entitat va realitzar a principis de curs.
A més, totes aquestes actvitats han comptat amb reconeguts ponents o experts de l’àmbit universitari.
Actualment, l’AEUR compta amb uns 120 socis, que paguen una quota de 40 euros anuals i que els dona dret a participar gratuïtament a totes les activitats i a tenir descomptes en sortides i viatges. La voluntat de la junta de l’entitat és treballar per arribar a un nombre de públic més gran i créixer en el nombre de socis.
Sota el lema ‘Aprendre ens fa lliures’, l’AEUR va néixer fa un any per cobrir la necessitat de totes aquelles persones grans que ara disposen de temps per fer tot allò que no han pogut realitzar durant la seva vida laboral, com ara formació continuada. Cal destacar que la majoria de les ciutats de l’entorn comptaven des de fa temps amb una Aula d’Extensió Universitària, iniciativa que a Rubí era una assignatura pendent fins a l’any passat.
Tot i que l’entitat ja agafa vacances, ha avançat que el proper curs 2018-2019 s’iniciarà el 26 de setembre, en el marc de la Setmana per a la Gent Gran, amb una conferència del periodista Màrius Serra a l’Ateneu.
Visita a la Maternitat d’Elna
La darrera proposta de l’AEUR aquest curs que finalitza va ser una sortida a Cotlliure, Argelers i la Maternitat d’Elna. El grup, format per 78 persones i guiats per la historiadora Assumpta Montellà, va visitar la tomba d’Antonio Machado, on es van recitar poemes seus i el ‘Compliment a Antonio Machado’, de Miquel Martí i Pol. Després es van dirigir a Argelers, on van dinar, i més tard van visitar la Marternitat d’Elna, on Assumpta Montellà va redescobrir la mestra i infermera Elisabeth Eidenbenz, una dona valenta i altruïsta que va salvar la vida de 597 infants, fills de les exiliades que malvivien en els camps de refugiats d’aquesta zona de França. La sortida va finalitzar visitant el cementiri dels espanyols i les platges d’Argelers.