José M. Gay de Liébana, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, professor titular de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i doctor en Ciències Econòmiques i en Dret, va reflexionar dimarts sobre el futur de l’economia mundial i local en el marc de la conferència ‘De Trump al Brexit: Europa en la cruïlla’, que va organitzar Cecot Rubí al fòrum de la Masia de Can Serra. L’acte, que va ompleir la sala, va estar presidit per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el president l’entitat empresarial, Manuel Jiménez.
Gay de Liébana va reconèixer que a curt termini les perspectives econòmiques semblen favorables, però també va plantejar dubtes a llarg termini. L’economista és de l’opinió que el futur de l’economia depèn en bona part de les decisions polítiques que es prenguin ara i va emplaçar els governs a “posar-se les piles” per facilitar l’activitat econòmica, abordar els reptes de la indústria 4.0 i fer encaixar l’oferta formativa amb els perfils professionals que requereix el teixit empresarial.
L’alcaldessa va recollir les reflexions de l’expert i va remarcar “l’esforç de l’administració que represento per donar resposta els reptes econòmics que es plantegen”. Per Martínez, “l’Ajuntament de Rubí vol ser una administració cada cop més eficaç i cada cop més eficient per, entre altres coses, facilitar l’activitat econòmica”. També va afirmar que “l’excel·lència dels serveis que s’ofereixen des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), és un clar exemple” d’aquestes polítiques.