Redacció
L’ Associació Senegalesa de Bouloukounda (ASB), entitat solidària i de cooperació rubinenca, ha encetat una nova etapa amb la renovació de la seva junta directiva i la modificació dels seus estatuts, coincidint amb la celebració del Dia de l’Àfrica que es va commemorar al maig. L’entitat va néixer el 2018 amb l’objectiu de millorar les condicions d’aquest poblat del Senegal, format per unes 1.200 persones, de les quals més de 500 són infants.
Des de la seva creació, l’Associació Senegalesa Bouloukounda ha realitzat la seva tasca conjuntament amb l’entitat rubinenca CEF Can Mir. El canvi recent de la directiva d’aquest club esportiu ha implicat la seva decisió de finalitzar la col·laboració que mantenia amb l’ASB.
Després de la renovació de la junta, com a president de l’entitat es manté Mbanding Drammeh, qui nascut a Bouloukounda i resident a Rubí ha estat l’impulsor d’aquest projecte. Per una altra banda, també continua Rous Vergara, que ha liderat els diferents projectes des del seu inici i que és presidenta honorària, i Karen Maroski, veïna de Parets del Vallès i que assumeix la tresoreria.
La resta de la junta està formada per Jordi Peiró (secretaria ) i Rosa López, Mamadou Salif Diallo, Montse Rousse, Fina Navarro i Tina Hernández, com a vocals. Tots ells rubinencs i especialistes en diferents matèries i aporten l’experiència per desenvolupar tasques d’organització, comunicació, impuls de projectes i activitats, etc.).
Pel que fa a la nova etapa, des de l’associació expliquen que volen iniciar tasca de difusió de la seva activitat, ampliar la base de voluntaris, revisar els projectes actuals i impulsar-ne de nou, així com aconseguir més recursos.
Projectes a Boulokounda
Els projectes de l’entitat volen contribuir a millorar les condicions del poble i dels seus habitants, aportant recursos molt bàsics en l’àmbit d’infraestructures, educació, salut i esportiu.
Des de la creació de l’ASB s’han fet diferents projectes solidaris i de desenvolupament. Els més destacables són la reforma de l’escola del poblat, la seva informatització i l’adequació del mobiliari; l’habilitació de pous, la col·locació de plaques solars i d’una bomba per extreure l’aigua, l’impuls d’un hort gestionat per les dones, així com actuacions puntuals davant situacions de necessitat i urgències puntuals per fer front a cures de petites ferides. Un dels projectes en que també va participar va ser fer arribar els recursos materials i tècnics perquè els nens i nenes poguessin gaudir de la pràctica del futbol.
Nou projecte
Pel que fa als nous projectes, l’entitat treballa per rehabilitar una edificació al poblat que es vol convertir en un centre d’atenció sanitària, especialment destinat als parts. I és que les dones s’han de traslladar a 30 km per camins poc transitables i d’una manera molt precària, en carro, mula o motocicleta, per tenir els seus fills.
NOTÍCIES RECENTS