L’escriptora Núria Julià Fosas ha elaborat un segon joc de fitxes didàctiques pel Museu Etnogràfic Vallhonrat, amb la finalitat que l’alumnat de parvulari, primària i secundària dels centres educatius de la ciutat treballin diferents àmbits entorn del tema central de la vinya i tot el que l’envolta. El material presenta diferents nivells de comprensió i dificultat, tenint present la part d’investigació i recerca que en alguns exercicis es demana, fent que sigui una eina dinàmica, enriquidora i que permeti treballar tant a títol individual com col·lectivament per fomentar la cohesió de grup.
La proposta, que es presentarà a les escoles abans d’iniciar el curs vinent, pretén ser un complement didàctic a la visita guiada que podran realitzar a la Sala del Celler del Museu Etnogràfic Vallhonrat, que compta amb peces del segle XII i fa un repàs per la història i la tradició vinícola rubinenca. Una sala on també hi ha representats més de vint oficis i que obre la porta a un món desconegut que l’alumnat tindrà la sort de descobrir.
Aquestes fitxes no només són quaderns de treball, sinó que permeten assolir uns coneixements i de retruc, apropar la història local adaptant-la a cada edat perquè tothom la pugui conèixer i explicar.