L’Incasòl, empresa pública propietària dels terrenys de l’antic camp de golf de Can Sant Joan, no descarta destinar més de 80 ha a construir aquest nou parc. Així ho han explicat els membres de la plataforma Reconvertim el camp de golf, després d’una reunió mantinguda amb els responsables de l’ens públic.
En aquesta trobada, l’entitat veïnal ha pogut traslladar les seves propostes i inquietuds als responsables de l’Incasòl, principalment quin serà el destí de les 20 ha que no s’inclouen en el parc, la realització d’un estudi ambiental i que els dos torrents existents quedin protegits. També demanen que la caseta de recepció es transformi en una escola de natura i que es garanteixi l’accés al parc des de Rubí i Sant Cugat. A la reunió, els membres de l’entitat han estat conversant amb la nova directora de l’Incasòl, l’exalcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i amb el gerent i exdirector, Albert Civit.
La plataforma ha valorat de forma positiva la trobada, ja que l’òrgan s’ha compromès a garantir la protecció dels torrents i els seus marges i l’accés al parc des dels dos municipis. A més, segons l’entitat, ha reconegut que les 20 ha que es volen destinar a altres usos podrien reduir-se i que, en qualsevol cas, quedaran integrades en el paisatge i l’entorn del parc.
Pel que fa a l’estudi ambiental, l’Incasòl ha comunicat que ja s’ha lliurat als ajuntaments respectius i que són aquests qui ha de fer pública aquesta documentació.
En tot cas, l’Incasòl creu que cap a finals d’any ja hi hauria redactat un primer esborrany amb una proposta més definida sobre quin serà el futur d’aquestes més de 80 ha de zona verda ubicades entre Rubí i Sant Cugat.
Solució temporal
Pel que fa al manteniment temporal mentre es regularitza tota aquesta situació, l’Incasòl ha explicat que cap dels dos consistoris es vol fer càrrec. Davant d’aquesta situació, Reconvertim el camp de golf s’ha ofert per establir un conveni a través del qual diverses entitats locals facin un petit manteniment de neteja.