L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, a través del seu Servei de Creació d’Empreses, ha ajudat a posar en marxa 16 noves empreses durant la primera meitat de l’any. Aquests nous projectes empresarials han generat 17 nous llocs de treball i representen una inversió en el territori d’uns 200.000 euros. El nombre d’empreses creades amb l’assessorament de l’OSE creix més del doble si comparem les dades amb les del primer semestre de 2018, quan es van ajudar a crear 7 empreses.
Durant els primers sis mesos de l’any, l’OSE ha ofert 187 hores d’assessorament empresarial a 79 projectes. L’Oficina ha acompanyat les persones emprenedores en tot el procés de creació empresarial: la definició de la idea, la planificació del projecte i la seva realització final. Així, les persones usuàries obtenen informació general útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast.
Quan ha estat necessari, també se’ls ha assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament. L’assessorament ha donat lloc a la finalització d’un total de 7 plans d’empresa i a la posada en marxa de 16 empreses. D’aquestes 16 empreses, 15 s’han donat d’alta a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), un servei que facilita la constitució de l’empresa, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin tramitar de manera telemàtica.
“L’objectiu últim dels serveis a les empreses és facilitar l’activitat econòmica: ajudar a la creació d’empreses i a la seva competitivitat”, diu el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto, qui ressalta que “aquesta primera meitat de l’any hem ajudat a crear més del doble d’empreses que l’any passat i, a més, tenim la taxa de supervivència més alta de tota la demarcació”.
Segons dades de la Diputació de Barcelona, les empreses creades el 2015 amb l’assessorament de l’OSE de l’Ajuntament de Rubí mostren, al cap de tres anys, una taxa de supervivència del 77,3%; un índex superior a la del Vallès Occidental (59,6%) i a la de la demarcació de Barcelona (59,8%). A Rubí, la taxa supera en més de vuit punts la de l’any passat (68,5%) i en més de 27, la de 2014 (50%).
En els últims cinc anys, la taxa de supervivència mitjana a Rubí és del 64,4%, mentre que a la comarca és del 59,5% i a la demarcació de Barcelona del 58,7%. “No només ajudem a crear noves empreses. Les companyies que sorgeixen de la mà del nostre servei d’assessorament són altament competitives, molt més que les del nostre entorn”, assegura Güeto.