Un total de 106 persones van participar diumenge passat a la sortida guiada per l’entorn natural de la ciutat, organitzada per Rubí d’Arrel i el Voluntariat per la Llengua del Servei Local de Català. L’itinerari, batejat com ‘A l’infern de Can Fonollet i les fonts de Can Roig pel torrent del Mut’, va ser un recorregut dissenyat a partir del treball de recerca de la toponímia viva local, que està desenvolupant Rubí d’Arrel.
En total, van ser uns 8,5 km d’un recorregut durant el qual es van anar comentant aspectes d’interès cultural, natural i toponímic. En aquest sentit, des de Rubí d’Arrel valoren molt positivament l’alta participació i especialment l’interès que van mostrar els assistents tant pel recorregut com pels diferents punts d’interès comentats pels membres de l’entitat
Pel que fa a l’itinerari, cal destacar que va agradar molt el tram de corriol del torrent de Can Roig, que era una novetat fins ara desconeguda.
Respecte als punts d’interès, va ressaltar l’explicació de Rafael Bosch sobre l’interès natural del bosc madur que colonitza el torrent del Mut o torrent del Magnà i que és un cas gairebé únic al terme de Rubí, o les explicacions d’Eduard Puigventós sobre la història del pont de Can Claverí, les fonts de Can Roig i l’ermita de Sant Muç.
També van despertar força curiositat els diversos apunts sobre denominacions populars de llocs que feien servir els pagesos i la gent de bosc de la primera meitat del segle XX, amb noms tan curiosos com la vinya del Xitxerol, l’infern de Can Fonollet i el gatosar de Can Ramoneda, entre d’altres.