Més de 600 educadors i educadores dels 42 agrupaments escoltes de Catalunya han reafirmat el seu compromís amb el canvi social, per una societat més justa i democràtica, i assumint el repte de treballar qüestions com el gènere, l’escoltisme com a model social i la implicació en la comunitat educativa. Així ho han acordat durant l’assemblea general de l’associació, celebrada aquest cap de setmana a la nostra ciutat.
Durant la trobada, que ha tingut lloc al poliesportiu del col·legi Maristes Rubí, ja que bona part de les tasques d’organització han anat a càrrec de l’Agrupament Escolta Guspira, també s’han tractat altres punts d’interès com l’escoltisme català. Entre aquests, s’ha aprovat la proposta de full de ruta per arribar a construir una única associació d’escoltisme i guiatge al nostre país. Des del 2009, Acció Escolta de Catalunya (AEC), Escoltes Catalans (EC) i Minyons Escoltes i Guies (MEG) treballen per l’enfortiment de l’escoltisme. La proposta de treballar cap a la unificació de les tres associacions va ser aprovada per les assemblees d’EC i d’AEC, mentre que MEG ho plantejarà a l’assemblea que celebrarà el proper cap de setmana a Barcelona.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va inaugurar dissabte a la tarda l’assemblea. Durant l’acte, García va expressar el seu desig que l’assemblea celebrada a Rubí fos històrica, en referència a la presa d’un acord entorn a la unificació de les tres entitats escoltistes. També va participar com a convidada a la trobada, l’arquitecta, exregidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona i activista Itziar González, que va oferir el discurs final. González ha animat els joves a participar i implicar-se en la societat cooperant amb els altres. “Dibuixeu un món d’aliances, sortiu fora i ensenyeu-nos com s’han de fer les coses”, ha conclòs.
Amb aquesta assemblea, Escoltes Catalans ha donat el tret de sortida a la celebració del seu 40è aniversari, que inclourà accions com ara la col·laboració amb l’associació El camí per la cura de l’entorn natural.