Rubí ha tancat l’any amb un descens notable de la desocupació, segons les dades d’atur registrat de la Generalitat de Catalunya, durant el darrer any, 787 rubinencs han trobat feina. Una dada positiva però que continua contrastant amb l’elevat nombre de persones que no tenen TREBALL. Les últimes dades de l’atur, corresponents al mes de desembre, reflecteixen que a la ciutat hi ha 7.043 parats, concretament 132 menys que el mes anterior.
El descens en el darrer més ha estat similar al de tota la comarca, especialment a ciutats com Cerdanyola del Vallès i Terrassa, mentre que a Sant Cugat i a Sabadell el descens ha estat mínim.
MÉS ATUR ENTRE LES DONES
A Rubí, com a la majoria de poblacions catalanes, predomina l’atur femení per sobre del masculí, i tot i que ha experimentat un lleuger retrocés durant el 2014, aquest continua sent de 3.753 dones aturades segons les últimes dades, del mes de novembre, per 3.422 homes. Si ens fixem, a més, en l’atur segons l’edat, trobem que l’única franja en què l’atur gairebé no ha variat és la de majors de 54 anys, i especialment entre les dones. Actualment hi ha a la ciutat 1.707 persones de més de 54 anys que es troben en situació d’atur, 35 més que al mateix període de l’any anterior, una xifra molt negativa en un col·lectiu que té moltes dificultats per trobar feina en els anys que més es tenen en compte de cara a la jubilació. En la resta de franges, població jove i de mitjana edat, l’atur ha retrocedit significativament.
Si mirem les dades des de l’òptica dels sectors de treball, l’atur ha disminuït especialment en els camps de la indústria, la construcció i els serveis, que continua sent el sector amb més atur a la ciutat. També ha baixat lleugerament l’atur en l’agricultura, en canvi, augmenten fins a 435 les persones que busquen feina i que no tenen una ocupació anterior.
Pel que fa a l’origen de la població que es troba a l’atur, els dels immigrants és un dels col·lectius més afectats. Així, segons les darreres dades, 1.110 rubinencs d’origen estranger no tenen feina, especialment entre els homes. Una xifra que ha variat molt poc en un any, un símptoma de la dificultat de trobar feina per a aquest sector de població.