Mingo Venero (Santander, 1977) és un fotògraf documental compromès amb els drets humans i la justícia social. El seu treball se centra en les desigualtats socials, les migracions i els drets de la infància, donant visibilitat i veu a les persones més desfavorides. Venero creu en la fotografia com a eina per al canvi de consciències humanes i per això la seva obra dona veu i imatge a moltes històries anònimes.
El fotògraf, que ha col·laborat en projectes d’ONG com Save The Children, Metges sense Fronteres o Metges del món, ha exposat de manera individual i col·lectiva en més de 70 mostres en institucions públiques, galeries privades, museus i festivals arreu del món. La seva obra ha estat reconeguda en certàmens nacionals i internacionals com ara el Premi Internacional de Drets Humans Revela o el Premi Internacional Gea Photowords.
Mingo Venero visitarà Rubí la setmana vinent per oferir una ponència en el marc de l’activitat ‘Explica’ns el teu rotllo’, que organitza El Grup Fotogràfic ‘El Gra’, l’últim dijous de mes, a la seva seu, a l’Antiga Estació. Sota el títol ‘Una història global, milers d’històries personals’, Venero realitzarà un recorregut per diferents treballs seus i explicarà com ha fet servir la imatge com a eina per explicar històries. Partint d’històries globals, com la migració, la pobresa o la violació de drets humans, els assistents descobriran històries personals que permeten empatitzar amb els seus protagonistes i entendre les seves necessitats i el dret a ser escoltats.
La xerrada tindrà lloc dijous 29 de novembre a les 20 h a la seu d’El Gra, situada a l’Antiga Estació.