Miquel Planchart va ser un pioner. Encara que les imatges tridimensionals es creaven des de molts anys abans fins i tot que el fotògraf rubinenc nasqués, va ser el primer que es va dedicar a aquest camp de forma professional. Ho va començar a fer el 1986 i no ha parat des de llavors. Ha realitzat fotografies estereoscòpiques però també vídeos i ha participat en projectes cinematogràfics en 3D.
A la inauguració de ‘Paisatges de l’ànima’, que va tenir lloc el passat divendres a la tarda a la Sala Cèsar Martinell del Celler, van assistir més d’una trentena de persones que van poder veure de ben aprop al voltant d’una vintena de fotografies fetes amb una tècnica estereoscòpica.
L’efecte 3D estereoscòpic s’aconsegueix projectant simultàniament dues imatges, decalades entre si i de colors lleugerament diferents, mitjançant dos canals de projecció independents, que simulen l’ull dret i l’esquerre. Quan s’ajunten les dues imatges es crea una de sola de 3D.
En les imatges que es poden trobar es mostren fotografies que reflecteixen els sentiments i emocions de l’artista rubinenc a través dels paisatges retratats.
La mostra es pot visitar fins l’1 de febrer al Celler els divendres de 18 a 21 hores, els dissabtes de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores, i els diumenges d’11 a 14 hores.