El Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Ajuntament han acordat engegar aquest any un projecte d’acció comunitària per a la detecció i actuació de casos de persones en situacions de solitud no volguda. Així ho han decidit en una trobada que han mantingut aquest dilluns els membres del consell amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora del servei de Gent Gran Activa, M. Carmen Cebrián.
En la reunió, els representants de les persones grans de la ciutat també han traslladat a l’alcaldessa la seva preocupació per la bretxa digital, que els dificulta l’accés a tràmits quotidians, especialment amb les entitat bancàries. El consell, que ja va fer públic un manifest denunciant els perjudicis que comporta la bretxa digital per a les persones grans, ha demanat el suport del consistori.
Des de l’Ajuntament han recordat que, a Rubí, tothom qui ho necessiti té a la seva disposició dos punts de suport a tràmits telemàtics. Els punts de suport atenen el públic dimarts i dijous de 9 h a 11 h a La Cruïlla-Centre Cívic del Pinar i dimecres i divendres de 9 h a 11 h a l’Associació Veïnal de Les Torres.
Els consellers també han denunciat les llistes d’espera de l’atenció primària i han demanat que l’Ajuntament cedeixi espais públics en cas d’una nova tanda de vacunacions. A més, el Consell de la Gent Gran també s’ha organitzat recentment en comissions per treballar de manera més àgil i eficient. Les comissions de treball que han definit els consellers són Bretxa digital i banca; Serveis socials; Projecte acció comunitària –solitud no volguda; Salut i Espai públic, seguretat i mobilitat.
La trobada d’aquest dilluns també ha servit per donar la benvinguda als 9 consellers i conselleres que s’han incorporat a l’òrgan: Xavier Aguilá, Josep Cahís, Antoni Ruiz, Ramón Berber, Francisco Domínguez, Maria Dolors Álvarez, Ricard Gràcia, Isabel Vilaseca i Sagrario Martínez.