L’Ajuntament de Rubí impulsa un procés de participació ciutadana al voltant del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, elaborat pel consistori i la Diputació de Barcelona.
Es tracta d’un document llargament reivindicat per grups de l’oposició i que ha de definir les estratègies en matèria de mobilitat que s’aplicaran a la ciutat en els pròxims anys. “Una bona planificació de la mobilitat és essencial per dissenyar una ciutat habitable, on prevalguin els models de transport més sostenibles i que vetlli pel benestar de tothom”, afirma la regidora de Serveis Territorials, Maria Mas, qui considera que “això s’ha de fer amb la complicitat de tota la ciutadania, per això s’enceta un procés participatiu obert a tots els rubinencs i rubinenques”.
El procés participatiu ja ha començat i s’allargarà fins a principis del pròxim mes de febrer. S’han convocat cinc sessions sectorials adreçades a diversos col·lectius, als quals l’Ajuntament els presentarà la diagnosi i les propostes del PMUS i s’obrirà un torn de paraula per tal que puguin plantejar les seves observacions.
Aquests col·lectius són el gremi de taxistes i transport públic urbà; els comerciants i la patronal; les persones amb diversitat funcional, Associacions de Mares i Pares d’Alumnes i ciclistes; i la gent gran.
A banda, tots els ciutadans poden participar en el procés a través de diversos punts en els quals els rubinencs poden plantejar les seves aportacions a través d’un qüestionari. Aquest document, també estarà pròximament disponible en versió digital.
Els punts de participació que ha establert el consistori seran el 29 de gener de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores al Rubí Forma; el 30 de gener de 17 a 19 hores al Centre Cívic Can Fatjó; el 31 de gener de 17 a 19 hores a la Biblioteca; l’1 de febrer de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores a l’Escardívol; i el 2 de febrer de 10 a 13 hores al Mercat.
Un model més sostenible, equitatiu i eficient
L’objectiu del Pla de Mobilitat Urbana és definir les estratègies en mobilitat, en consonància amb els models de mobilitat més sostenibles: a peu, en bicicleta i en transport públic, tenint en compte la cohesió social i la defensa del medi ambient. El document s’ha elaborat partint d’una diagnosi del 2014 que ha estat actualitzada per tal de conèixer la situació actual de la mobilitat a Rubí.
En l’actual fase, es proposen les mesures necessàries per assolir un model de mobilitat més segur, sostenible, equitatiu i eficient. Per aquest motiu, el pla planteja un conjunt d’actuacions encaminades a donar més protagonisme als vianants i als ciclistes, reduint l’ús del vehicle privat i fomentant l’ús del transport públic.