Alumnes del Duc de Montblanc creant un mural.
Uns 390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts La Serreta, Duc de Montblanc i L’Estatut participen des de la setmana passada a la proposta Europa Verda als Barris, la segona activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd. La iniciativa de l’Ajuntament de Rubí s’emmarca en el programa Erasmus + Diàlegs Estructurats de la Comissió Europea i es desenvolupa amb el suport de l’Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).
Europa Verda als Barris fa servir les arts plàstiques i escèniques per sensibilitzar la joventut en relació als objectius del Pacte Verd Europeu. Durant aquests dies, l’alumnat de cada institut està creant murals amb dissenys simbòlics relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que han anat recollint en els mesos previs. El disseny dels murals i la coordinació artística son a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny (edRa).
La segona fase de la proposta tindrà lloc aquest divendres 28 de maig (12.30 h) a l’amfiteatre del parc del Castell i reunirà l’alumnat de tots els instituts participants en un espectacle de dansa i música en directe, que també representarà de forma simbòlica els reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat. Els 20 murals temàtics creats pels i les joves actuaran com a escenografia de l’acte. L’escola de ball Vuit Temps oferirà una coreografia inspirada en la contaminació dels oceans, l’escola Dinamic Crescendo treballarà a partir del tema de la desforestació i The Community Dance Center abordarà la contaminació acústica. La música en directe anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.
L’objectiu de l’ImPACTE Jove/Verd és establir un diàleg entre la joventut i la classe política per a l’aplicació del Pacte Verd Europeu a escala local.
El Projecte ImPACTE Jove/Verd consta de cinc activitats que es desenvoluparan durant aquest any i que s’adrecen a diferents col·lectius de joves. Totes s’enfoquen en l’aplicació del Pacte Verd Europeu al territori, a través d’aquest diàleg entre joves i institucions. Entre els mesos de gener i febrer, es van celebrar en format virtual les dues sessions de la primera activitat, en què nois i noies de 13 i 14 anys del Consell de l’Adolescència i dels instituts de Rubí van poder intercanviar inquietuds i impressions sobre el Pacte Verd Europeu amb polítics municipals i diputats del Parlament Europeu.