La Biblioteca Mestre Martí Tauler comença el curs apostant per la diversitat de públics. Entre les activitats previstes fins al mes de gener, destaca l’àmplia oferta de propostes adreçades a les famílies, els vuit clubs de lectura i els diferents programes de voluntariat: ‘Xprsa’t!’, ‘Lecxit’, ‘Aprenem’ i ‘Parelles TIC’.
La infància tornarà a tenir a la Biblioteca un espai de referència on aprendre i divertir-se.
Programes com el ‘Nascuts per llegir’, pensat per iniciar els nadons en el món de la lectura, o el ‘Laboratori de lletres i imatges’ per a infants de 5 a 10 anys seran un eix important de la programació de l’equipament, juntament amb les diverses ‘Hores del conte’ i el club de recomanacions literàries ‘Lectorsaltren!’, entre altres. Tampoc hi faltarà el Cicle de cinema infantil en català, que durant les properes setmanes oferirà títols tan populars com ‘Trolls’, ‘Batman: La Lego pel·lícula’, ‘La bella i la bèstia’ o ‘Gru 3. El meu dolent favorit’.
Les persones usuàries de la Biblioteca també podran gaudir a partir de l’octubre d’una gran diversitat de clubs de lectura, des dels ja clàssics de lectura fàcil en català i castellà fins a propostes temàtiques com ‘Els crims dels dimarts’, ‘Veus de dona’ o ‘Llegir és viatjar’, que enguany oferirà la possibilitat de viatjar a Romania.
L’equipament cultural consolida igualment els seus programes de voluntariat, la majoria dels quals es desenvolupen en col·laboració amb l’entitat Oriéntate en tu volutariado. És el cas de l’Xprsa’t!, que fomenta l’intercanvi de coneixements a través de trobades setmanals i propostes lúdiques com la creació d’un grafit a la terrassa de la Biblioteca. El programa es presentarà el proper 10 d’octubre a les 18 hores. També es basen en l’intercanvi de competències les ‘Parelles TIC’, que posen en contacte l’alumnat dels instituts amb la gent gran amb l’objectiu que aquesta aprengui a utilitzar les noves tecnologies. Es tracta d’una iniciativa compartida amb la Torre Bassas i l’Ateneu que es presentarà el 17 d’octubre a les 18 hores. Els altres programes de voluntariat que impulsa la Biblioteca són l’Aprenem, que fomenta l’aprenentatge de llengües també a través de l’intercanvi, i el ‘Lecxit’, que pretén millorar la comprensió lectora dels infants per incrementar el seu èxit educatiu. En aquest darrer cas, la presentació es farà el 23 d’octubre a les 18 hores.
Les conferències seran una altra part important de la programació de la Biblioteca durant els propers mesos. En col·laboració amb els Amics de la UAB, s’han programat xerrades sobre teatre, contaminació ambiental per amiant, periodisme i la figura d’Ernest Lluch. A més, hi haurà conferències divulgatives al voltant de la neurologia i el coaching, les habituals trobades literàries i tallers de Biopolis per a diferents edats, entre altres. La Biblioteca se sumarà igualment al programa ‘BiblioLab’ de la Xarxa de Biblioteques Municipals, en el marc del qual s’organitzaran al novembre dues activitats sobre el canvi climàtic i la robòtica.
Centenari del pessebrisme
Seguint la línia encetada ara fa tres anys, la Biblioteca dedicarà el mes de novembre a una entitat local. En aquest cas serà l’Associació de Pessebristes de Rubí, coincidint amb el centenari del pessebrisme documentat a la ciutat. Entre les activitats programades, hi haurà una exposició durant els mesos de novembre i desembre.
Altres mostres previstes són ‘Triangle Larreula’, organitzada amb La Claraboia del 2 al 31 d’octubre); ‘Pepe Carvalho’, de Gabriel Serrano (del 2 al 30 de novembre); i ‘Criminologia’, a càrrec del Grup Fotogràfic El Gra (de l’1 al 31 de desembre).