El consistori es va reunir el dimecres a la tarda amb diverses entitats socials per començar a treballar un acord per impulsar l’economia social des de l’Ajuntament.
La reunió tenia com a objectiu traslladar a les entitats de caràcter social quina és la situació de la ciutat per tal de recollir propostes de cara a una pròxima reunió. Segons va explicar l’alcaldessa de Rubí, Carme García, “la crisi ha posat de manifest que el què cal és una economia de creixement sostingut”, en comptes d’un “capitalisme especulatiu”.
Per aquest motiu, la primera edil va afirmar que “la sostenibilitat econòmica és clau i des d’un punt de vista progressista les ciutats han de començar a treballar en aquesta direcció perquè la resta d’administracions no ho fa”.
D’altra banda, l’Ajuntament està a l’espera d’alguns canvis legals que permetin a l’administració local fer contractacions tenint en compte alguns requisits, com ara que siguin residents de Rubí, empreses rubinenques o cooperatives. Fins al moment, hi ha una llei que impedeix poder fer aquestes contractacions ‘selectives’ i “no s’ha trobat la fórmula per fer-ho”, afirma García.
En aquesta primera trobada van assistit una quinzena de representants d’una desena d’entitats rubinenques. Els assistents es van dividir en dos grups de treball per tractar diversos aspectes, com ara l’economia social i solidària, els aspectes necessaris per assolir-la, els problemes que té Rubí, etc.
D’entre les propostes realitzades, els assistents van prioritzar les més importants. Les conclusions es faran arribar als participants i seran el punt de partida de la propera jornada de treball el 18 de febrer.