Rubí d’Arrel ha denunciat actes de vandalisme a l’entorn de la font de Can Moritz aquest cap de setmana. Segons l’entitat, treballadors de Font del Ferro que han anat a regar la plantació aquest dilluns al matí han alertat que s’havien trobat arrencats, trencats, guixats i cremats parcialment diversos tutors dels arbres que es van plantar tot just fa un mes i mig i les fustes d’una de les taules de pícnic instal·lades per l’Ajuntament.
Des de Rubí d’Arrel, lamenten que s’hagin malmès els elements d’aquest petit parc i han fet una crida a la col·laboració ciutadana per tal d’evitar que es tornin a produir. L’entitat creu que és imprescindible que el veïnat, així com l’Ajuntament i la policia es coordinin per tal que els agents policials actuïn com més aviat millor quan algun veí detecti una acció incívica. En aquest sentit, algunes fonts veïnals afirmen que el diumenge a la tarda hi havia un grup de joves que van acabar fent una foguera amb alguns dels elements de la taula o els tutors dels arbres.
L’actuació a l’entorn de la font de Can Moritz es va efectuar entre els mesos d’abril i maig, a càrrec de Rubí d’Arrel i estudiants del Màster en paisatgística de la UAB, i gràcies al finançament del projecte europeu BlueHealth, que es dedica a l’estudi dels beneficis i per a la salut de les persones que viuen a prop d’espais blaus, és a dir, de fonts, rius, llacs o mars.
L’actuació va consistir en la plantació de diversos tipus d’arbres -ametllers, roures i pins- i diverses plantes arbustives, la instal·lació d’un camí de troncs que condueix cap a la font de Can Moritz i dues taules de pícnic, i també unes caixes niu.
Pràcticament, totes les tasques s’han dut a terme per part de voluntaris i voluntàries de Rubí d’Arrel, que han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, Font del Ferro i l’entitat EcoBòdum en alguna de les fases.