El govern municipal portarà al Ple d’aquest mes de febrer un acord per sol·licitar a Unicef el reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha insistit que per l’executiu local l’atenció a la infància, des d’una perspectiva integral, és una de les seves prioritats.
L’obtenció d’aquest segell posa en valor la feina que es fa des dels municipis a favor dels infants i els seus drets, alhora que promou una xarxa d’intercanvi d’experiències, informació i formació sobre aquest tema. Segons Martínez, Rubí pot obtenir el reconeixement, ja que compleix els requisits establerts a partir de cinc criteris.
En aquest sentit, l’alcaldessa ha apuntat que la ciutat commemora el Dia dels Drets dels Infants; ha començat a dissenyar un Pla Local d’atenció a la Infància i l’adolescència que estructurarà les polítiques i accions adreçades a aquest sector de la població; fa 15 anys que existeix el Consell dels Infants a la ciutat; el Consell de la Joventut s’està posant en marxa i es disposa d’un Pla Local de Joventut; i Rubí forma part de la Xarxa de Projectes de Participació Infantil i té dos representants al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya.
A més, la màxima responsable municipal argumenta la candidatura de Rubí ressaltant la renovació d’una vintena de parcs infantils i la creació de tres nous, així com el projecte de remodelació del parc infantil de Ca n’Oriol per convertir-lo en un parc per als infants i les famílies, un dels grans projectes de mandat del govern local.
A l’estat espanyol, actualment hi ha 120 municipis amb el segell ciutat Amiga de la Infància, dels quals 8 són catalans. Entre aquests hi ha Sant Cugat, Cornellà, Granollers o Mollerussa.