Les dades municipals de la recollida selectiva del 2016 no són bones, si bé és cert que acaben amb la tendència de retrocés dels darrers exercicis, segons un informe del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Durant l’any passat, a Rubí només el 29,58% dels residus provenien del reciclatge, mentre que la fracció de resta va suposar el 70,42%.
La dada millora respecte al 2015, quan aquest percentatge va ser únicament del 27,95%, però Rubí continua lluny de la mitjana comarcal, que és del 34%. De fet, la ciutat encara està per sota dels nivells de reciclatge que hi havia el 2011, quan, almenys, la recollida selectiva representava el 30% de les escombraries.
En comparació amb la resta de la comarca, Rubí és la pitjor ciutat en nivells de reciclatge i només el municipi de Gallifa, amb un pobre 15,42% supera els rubinencs.
La resta de municipis, entre els quals hi ha Terrassa i Sabadell, estan tots per sobre de la franja del 30%, mentre que alguns com Matadepera, amb un 89,99% de recollida selectiva, o Palau Solità-i Plegamans, amb un 75%, ofereixen dades molt positives fruit del sistema de recollida porta a porta de recollida de la brossa.
Segons l’informe del Consorci, Rubí està força per sota en la recollida selectiva en paper i cartró i envasos. A Rubí, de tots els residus, només el 3,8% van a parar al contenidor blau, mentre que la mitjana comarcal és del 5%. Respecte als envasos, a Rubí el reciclatge del contenidor groc suposa el 3,3% del total, mentre que a la comarca la mitjana és del 4,1%.
Pel que fa a la producció de residus, els rubinencs generen 1,14 kg per habitant al dia, per sobre de la mitjana de la comarca, que és d’1,10 kg. El municipi que menys residus genera és Terrassa (0,95 kg per habitant al dia), mentre que el que més en genera és Vacarisses (1,72 kg per habitant al dia).