L’estiu ha portat bones notícies en relació a la xifra de persones ocupades a la ciutat. El nombre de persones inscrites a les llistes de l’atur s’ha reduït de 146 persones, el que significa que hi ha 4.351 rubinencs que busquen feina i no en troben.
A més, cal tenir en compte que si prenem com a punt de referència el mes de juny del 2021, la variació és molt més elevada, del 18%, ja que en aquells moments encara hi havia una certa relantització de l’economia per culpa de la pandèmia.
Cal destacar que l’atur continua afectant més les dones que els homes. En el darrer mes, l’atur masculí s’ha reduït un 5%, mentre que el femení ho ha fet només un 2%. Actualment, hi ha gairebé 900 dones més en situació d’atur que homes.
Pel que fa als grups d’edat, en el darrer mes la millora ha estat fonamentalment entre els sectors joves de la població. L’atur entre els menors de 20 anys s’ha reduit un 24% i en la franja d’entre 20 i 24 ho ha fet un 10%. En canvi, en els grups d’edat a partir de 50 anys la variació ha estat mínima, només hi ha hagut una davallada de poc més de l’1%. Aquestes franges d’edat també són les més castigades en nombres absoluts, ja que a la franja dels majors de 54 hi ha 1.570 persones sense feina i a la d’entre 40 i 54, 1.613.
Pel que fa als sectors d’oficis on més s’ha reduït l’atur, aquests són fonamentalment l’agricultura, amb una reducció del 10%, i la construcció, amb una disminució del 4%. En canvi, a les activitats artístiques i recreatives ha pujat un 9% i a la informació i la comunicació, un 6%.
Cal afegir també que un nombre important de persones sense ocupació anterior s’han afegit al mercat de treball: 271 persones. El sector serveis continua sent el que conté una bossa més gran de persones aturades amb gairebé 3.000 persones, seguida de la indústira, amb més de 700 desempleats.
Baixada general de les llistes de l’atur
La reducció de l’atur ha estat general als pobles i ciutats del Vallès Occidental, però també a Catalunya i al conjnut de l’estat espanyol, tot i que amb diferències percentuals. Si a Rubí la diferència interanual és del 18%, al conjunt de Catalunya és del 24% i a l’estat espanyol, del 20%.