Rubí serà industrial o no serà Rubí. Amb aquesta claredat hem d’afrontar el nostre futur com a ciutat. I també traient-nos del cap alguns clixés que històricament, i amb raó, han identificat la indústria i la seva relació amb l’entorn. Quan parlem d’indústria ens ve al cap una indústria bruta, sorollosa, contaminant i que viu d’esquena al seu entorn, i això ha de formar part del passat.
L’any 2050 la població mundial viurà majoritàriament en entorns metropolitans, i Rubí formarà part d’un d’ells, ja sigui amb la influència de l’àrea de Barcelona o amb l’àrea del Vallès.
Per tant, si hem de conservar la nostra indústria, aquella que genera llocs de treballs directes i indirectes, que vitalitza l’economia i garanteix el futur de Rubí, hem de fer-ho amb els següents objectius.
Garantir que aquesta indústria sigui una indústria amb valor afegit, tecnològicament avançada, sostenible, no contaminant, que generi llocs de treball i que tingui un encaix territorial adequat al seu entorn, fent-la amable i respectuosa amb el nostre entorn natural i paisatgístic.
Arribar a aquest objectiu no es fa només posant per escrit les intencions sobre el paper, es fa, en primer lloc, prenent consciència de la seva importància. I amb una dada ho entendrem: el 40% de les persones que treballen a Rubí ho fan als nostres polígons. Imaginem, doncs, l’impacte que té això a la vida del nostre comerç, i és que el comerç és també un dels eixos principals que donen vida i futur a la ciutat.
Conscients de la seva importància, hem de treballar en la direcció adequada per garantir que d’aquí a vint anys siguem sent unes de les concentracions industrials més potents del sud d’Europa, garantint que estem preparats com a ciutat, i facilitant les eines per tal que la indústria sigui competitiva com indústria 4.0 i dins de l’economia circular.
Com i qui ho fa això? Ho fan les persones, i es fa pensant, planificant i començant a actuar des d’ara mateix per resoldre, també, alguns dels problemes més bàsics que tenim, com per exemple el manteniment i la inversió en els polígons. Els responsables d’assolir aquest objectiu han de ser persones amb coneixements en diversos àmbits, amb experiència i honestedat, que pensin en el bé comú.
Només existeix la via del consens, la transparència i el diàleg per fer-ho possible. Així doncs, tot el sector econòmic, els sindicats, els responsables de la formació, els experts en l’ordenació del territori, els paisatgistes i la ciutadania en general, han de participar en aquesta decisió que marcarà el ser o no ser de la nostra ciutat.
Esquerra ens prenem seriosament la gestió pública i, concretament, un dels béns més preuats que tenim, la generació de llocs de treball. Per això, al capdavant de la llista electoral disposem de persones preparades per afrontar aquests reptes de ciutat, amb experiència professional, amb coneixements en sectors estratègics per a la ciutat i amb capacitat de liderar equips i projectes.