Coincidint amb el 71è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, l’entitat Rubí Solidari organitza una activitat aquest cap de setmana per recordar que la gran majoria de la població mundial no té aquests drets garantits.
L’entitat va més enllà i pretén denunciar que les persones que sí que gaudeixen dels Drets Humans són precisament aquelles que posen entrebancs perquè la resta no els puguin gaudir, com ara instal·lar murs entre països, legislar contra la lliure circulació de persones, promulgar lleis per dificultar l’accés al mercat de treball o els conflictes bèl·lics pel domini territori i econòmic d’algunes àrees.
Rubí Solidari reivindica que els Drets Humans són per tothom, independentment del seu origen, religió, orientació sexual, etc.
Per tal de visibilitzar el missatge que Rubí Solidari vol transmetre a la ciutadania, els dies 13, 14 i 15 de desembre, els artistes rubinencs l’Anana, la Selva i la Granda; Javi Mar; Nataxa Ruzafa i Ruth deixaran constància dels Drets Humans en quatre murals, dos dels quals estaran ubicats al mur del passeig del Ferrocarril que dona a l’avinguda Catalunya i dos més a la caseta de la plaça Figueras.
L’objectiu de l’activitat, segons ha explicat Rubí Solidari, és que els Drets Humans siguin una realitat i no només una declaració.
14 MURS A EUROPA CONTRA LA IMMIGRACI?”
Des que l’estat espanyol va iniciar la construcció dels murs de Ceuta (8,3km) i Melilla (10km), s’han anat incrementant els països que aposten per construir grans murs per evitar l’entrada de persones migrants a les seves fronteres. Actualment, segons el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, hi ha 14 murs repartits arreu d’Europa que separen fronteres.
Els més destacats són els que afecten la frontera entre Bulgària i Grècia (201km), Hongria i Sèrbia (151km), Hongria i Croàcia (300km), Eslovènia i Croàcia (200km) i el mur de Calais, un mur a banda i banda de la carretera entre Gran Bretanya i França al Canal de la Mànega (44km).