L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, tornant a demanar millores a la línia interurbana B8, que connecta la ciutat amb l’Hospital de Terrassa. Concretament, reclama que es modifiqui el recorregut per tal de reduir el temps de desplaçament i que s’augmenti la freqüència de pas.
García recorda que les dues possibilitats per arribar fins a l’Hospital de Terrassa -en vehicle privat o en transport públic- tenen inconvenients importants. Els que accedeixen al centre sanitari en vehicle privat han de pagar per estacionar, ja que des del 23 de desembre de 2011 és de pagament. Els ciutadans que opten per anar-hi en transport públic han d’agafar la línia interurbana B8, l’única possibilitat de transport directe. Aquesta línia té una freqüència de pas d’una hora els dies feiners i un temps de desplaçament d’un mínim de 50 minuts en el trajecte d’anada. A més, els usuaris es queixen que acostuma a acumular retards.
Des de l’Ajuntament de Rubí s’han estudiat diverses alternatives per millorar aquesta línia B8. La proposta rubinenca passa perquè en el recorregut d’anada a l’Hospital de Terrassa, en arribar a la parada Colom/Orió, l’autobús no es desviï cap al polígon de Can Parellada, sinó que vagi per la carretera de Gràcia a Manresa i per la carretera de Rubí fins a l’Hospital Mútua de Terrassa. El Consistori creu que l’estalvi de temps no seria inferior a 10 minuts per trajecte.
Pel que fa a l’itinerari de tornada de l’Hospital cap a Rubí, el consistori proposa que el bus surti de l’Hospital de Terrassa per la carretera de Montcada, agafi l’avinguda del Vallès fins a l’actual parada de la carretera de Rubí/Maria Verger, a Les Fonts. Segons l’Ajuntament, l’estalvi de temps seria superior a 10 minuts respecte al temps actual.
Així, tal com explica l’alcaldessa a la carta adreçada al conseller, l’estalvi de temps repercutiria en una millor freqüència de pas que, juntament amb uns temps de recorregut més raonables, farien molt més atractiva la possibilitat d’utilitzar el transport públic davant del vehicle privat. La màxima responsable municipal recorda que l’Hospital de Terrassa, situat a uns 10 quilòmetres del nucli urbà de Rubí, és un centre de referència per als rubinencs i que el nombre de ciutadans del municipi que s’han de desplaçar fins a l’equipament és elevat: segons les dades proporcionades per la direcció dels sectors sanitaris del Vallès Occidental Est, anualment es produeixen uns 74.000 desplaçaments programats i més de 12.315 visites d’urgències.
L’alcaldessa també trasllada al conseller la demanda feta des de diversos sectors i associacions respecte a la implantació de tarifacions en el servei d’autobús interurbà, ja que els col·lectius més desfavorits econòmicament no gaudeixen actualment de cap bonificació en el transport públic interurbà.
Per últim, l’alcaldessa de Rubí sol·licita una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat per tal de valorar conjuntament les possibles millores de connexió entre Rubí i l’Hospital de Terrassa.