Estudiants, empreses patrocinadores, veïns de Sant Muç i representants polítics es van reunir divendres a la tarda per celebrar la inauguració oficial del prototip Ressò, un edifici sostenible ubicat a Sant Muç.
Els estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), responsables de la implementació de l’edifici, van aprofitar l’acte per agrair el suport rebut per part del món acadèmic, empresarial i institucional.
La trobada es va iniciar amb una explicació del projecte, que pretén estimular un canvi en l’àmbit arquitectònic i social, així com també cohesionar la urbanització. “Ha de ser una plataforma de la rehabilitació urbana i energètica”, van afirmar els alumnes, que continuen fent ús del prototip per impulsar nous projectes relacionats amb l’eficiència energètica domèstica. A partir d’ara, són també els veïns els qui han de crear nomes dinàmiques en aquest espai, obert a la urbanització. De fet, a l’estiu van poder participar en una jornada per decidir els usos de l’edifici.
La regidora de Serveis Territorials, Maria Mas, va ressaltar la singularitat de l’edifici Ressò i va afirmar que “és un equipament pels veïns de Sant Muç, però també un espai de ciutat”.
De la seva banda, el director de l’ETSAV, Víctor Seguí, va fer un agraïment a “les empreses i administracions que han confiat en el potencial dels estudiants”.
El projecte Ressò ha comptat amb la participació de 77 estudiants, 7 professors, 52 patrocinadors i el suport de l’Ajuntament de Rubí.
L’edifici Ressò es va erigir durant la primavera del 2016 a la urbanització de Sant Muç, a l’avinguda Can Tapis i a l’estiu, es va organitzar una jornada de portes obertes per tal que els rubinencs coneguessin l’edifici.
Ressò és un prototip solar autosuficient i sostenible de 150 m2 i 6 metres d’alçada que respon als principis d’equilibri i sostenibilitat ambiental, social i econòmica, amb una arquitectura de baix impacte ambiental, utilitzant materials de baix impacte i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics.