El nom d’Alan ha ressonat amb força pels carrers del centre de Rubí aquesta tarda, a mesura que la manifestació convocada contra la transfòbia avançava des de la plaça Pere Aguilera fins a l’estació de Ferrocarrils.
Només han passat 5 dies des que un rubinenc transsexual de 17 anys que patia assetjament es va treure la vida, però el seu nom ja s’ha convertit en un crit per la lluita contra la transfòbia i l’assetjament. Al voltant d’un miler de persones han respost a la crida dels amics de l’adolescent, en una de les manifestacions més multitudinàries que ha vist Rubí aquest any. Molta gent jove, la majoria, però també d’altres col·lectius, com ara membres d’entitats, representants de partits polítics i membres del govern, que s’han sumat a la crida contra la transfòbia i l’assetjament.
La manifestació, convocada a través de les xarxes socials, ha posat el seu punt final amb un minut de silenci solemne a la plaça Nova Estació acompanyat posteriorment d’uns petits parlaments dels organitzadors, que han fet una crida a “fer costat als adolescents que cada dia pateixen insults, cops i humiliacions”. Aquest ha estat el moment més emotiu de la mobilització, quan persones de l’entorn de l’adolescent han dirigit unes paraules al públic.
Una de les organitzadores, Míriam Fernández, ha demanat a les persones que detectin actituds d’assetjament “que no mirin cap a una altra banda, qualsevol pot ser víctima d’assetjament, no té cap perquè lògic, cadascú és com és, no cal humiliar ningú per ser alt, gras, baix, perquè t’agradin les noies… tots som iguals i tenim els mateixos drets”. Un cop ha acabat la marxa, Fernández ha valorat molt positivament l’alta participació i ha enviat un missatge pels que, com l’Alan, s’han sentit humiliats: “No estan sols, es pot lluitar, canviant la societat a poc a poc, amb molta lluita i l’ajuda de tots”.