A través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), l’Ajuntament de Rubí ha fet una enquesta per avaluar les conseqüències de l’estat d’alarma provocat pel coronavirus en el teixit industrial i econòmic de la ciutat. De les 96 empreses enquestades, el 67% afirmen que tenen un gran molt elevat d’afectació i un terç preveu el cessament de l’activitat mentre duri l’estat d’alarma.
Els principals canvis implementats per les empreses enquestades que s’han adaptat a la nova situació són el teletreball, els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació i la flexibilització horària. Les empreses més afectades han estat les que tenen una plantilla d’entre 11 a 25 treballadors, seguides per les que tenen més de 500 i les que tenen una plantilla de menys de 5 treballadors. Totes les empreses que han participat diuen que valoren l’impacte del coronavirus amb un valor igual o superior a 7 sobre 10. Per polígons, les zones amb més afectació són Ca n’Alzamora, Sant Genís i la carretera de Terrassa.
Pel que fa a les àrees de treball, les que s’han vist més afectades són les d’operacions, logística i administració, segons l’enquesta, mentre que per sectors, la hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció són els més afectats.
Operacions, logística i administració són, segons aquesta enquesta, les àrees de treball que més s’han vist afectades per l’aturada de l’activitat econòmica. Per sectors, la hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció són els sectors més colpejats.