L\’alumna del JV Foix Arwa Mehmood és la guanyadora del 17è Premi de recerca Miquel Segura, que atorga anualment l\’Ajuntament al millor treball de recerca realitzat per alumnes dels instituts rubinencs. El guardó es va lliurar ahir al vespre en un acte al Castell que va comptar amb la presència de la regidora d\’Educació, Marta García.
El títol del treball guanyador és \’El magnetisme de la terra\’ i es tracta d\’un estudi històric del camp magnètic terrestre per conèixer com s\’ha desenvolupat la teoria vigent sobre aquesta qüestió. L\’estudi inclou un treball al laboratori d\’investigació sobre les bobines i la intensitat del camp magnètic: \”La física m\’agrada des de sempre i aquest és un tema amb el qual podia relacionar la història, que també m\’interessa, i que també té a veure amb la geologia\”, ha explicat l\’autora del treball, Arwa Mehmood.
La guanyadora de la 17a edició del certamen ha agraït al seu tutor el suport rebut, i també el de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de Barcelona (UB). Mehmood ha rebut una dotació econòmica de 430 euros, mentre que el seu centre d\’ensenyament ha estat premiat amb 350 euros.
Durant l\’acte, la regidora d\’Educació va explicar que \”és important que els estudiants aprofundeixin en aquells temes que els interessin i que tibin del fil a partir de la curiositat\”. També es van fer públics els noms dels finalistes del certamen.
El primer finalista va ser \’La força invisible\’, de Mireia Sallés, de Maristes; el segon va ser \’Realment vols un príncep?\’, de Clara Mir i Neus Monzó, de l\’institut JV Foix; i el tercer \’El paper de la Xina en una societat globalitzadora\’, de M. Cristina Lorente, de l\’institut La Serreta. La present edició del Premi de recerca Miquel Segura ha registrat una participació de 19 treballs.
L\’acte també va comptar amb una conferència de la professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, Matilde Delgado, sota el títol \’Investigar la cultura popular: la recerca més social\’.