Més d’una vuitantena de persones vinculades al món educatiu de Rubí i d’altres municipis de l’entorn van participar dissabte en el primer Edcamp educatiu de Rubí. La sessió, que va comptar amb el suport de la Fundació Bofill, va seguir la metodologia Edcamp, que busca que siguin els propis participants els que triïn les temàtiques al voltant de les quals s’organitzen les taules rodones.
Sota la consigna ‘Quins reptes et planteges per transformar l’educació?’, algunes de les qüestions que es van tractar van ser la inclusió, la coeducació, la diversitat, l’educació emocional, les metodologies, l’avaluació, l’educació afectivo-sexual i les reformes educatives, entre altres temes.
En cadascuna de les sessions de debat, una persona participant va actuar com a relator, sent l’encarregat d’enregistrar totes les idees plantejades i de redactar les conclusions. Entre les idees més presents al debat, es va posar sobre la taula que davant de l’evident manca de recursos educatius, els equips docents han de reinventar-se i apostar per l’educació com a element important de la societat. Han de reivindicar una millora del sistema, però això no els ha de fer aturar-se.
També es va plantejar que cal establir espais de coordinació amb totes les persones vinculades al món educatiu que formen part de la infància i la joventut, per poder atendre més globalment infants i joves, així com la necessitat que els docents s’actualitzin i entenguin el món actual, i treballar temes com la coeducació, l’afectivo-sexualitat i l’acompanyament emocional dins de les aules i fora d’aquestes.
Altres temes destacats van ser la importància de crear una xarxa entre el món educatiu, amb espais com l’Edcamp per compartir experiències i créixer com a professionals.
Amb l’objectiu de difondre les aportacions i experiències sorgides en aquest primer Edcamp, s’organitzarà una exposició a la Biblioteca amb les idees sorgides durant la trobada. També s’aniran publicant aquestes conclusions a la pàgina web de l’Edcamp de Rubí (edcamprubicity.wordpress.com) i a les xarxes socials.