L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), integrada a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament, ha tancat el primer trimestre amb una bon balanç. Durant aquests mesos, s’han programat una desena d’accions formatives adreçades a emprenedors i empreses del municipi, que han reunit un total de 179 assistents.
L’oferta formativa de l’EDER ha inclòs dos cursos sobre creació d’empresa, que tenien com a finalitat avaluar la viabilitat de les idees empresarials dels assistents, i vuit jornades o tallers de formació, que han tractat aspectes tècnics empresarials, així com eines i estratègies per al desenvolupament de les capacitats i habilitats vitals per engegar i gestionar una empresa.
Entre les jornades formatives que han despertat més interès entre els assistents, han destacat Com atraure, retenir i fidelitzar clients i Com posar els preus als meus productes i serveis. També han tingut molt bona acollida els anomenats “Divendres tecnològics”, corroborant així la necessitat que tenen les empreses i els emprenedors i emprenedores d’actualitzar-se en temes digitals. Dins d’aquesta iniciativa, s’han programat les jornades Com començar a vendre on line, Com planificar una web de forma efectiva i Com dissenyar un pla de màrqueting digital a la carta.
Per als propers mesos d’abril i maig, l’EDER ha programat noves accions formatives, com ara Comunicació verbal i no verbal, El lideratge i coaching aplicats a l’empresa, Estratègies bàsiques per atraure clients via Internet o Posiciona de forma natural el teu web als cercadors. Les inscripcions per aquesta formació es poden realitzar en línia a l’apartat d’Agenda del web www.rubiempresa.net.
L’EDER es va posar en marxa el 2012 per millorar la qualitat de l’emprenedoria al municipi, segons el consistori. La formació que ofereix està subvencionada, per la qual cosa és gratuïta per als assistents, i compta amb el suport de la Diputació i del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.